Kolačići podrijetlom iz Francuske osvajaju izgledom i okusom, vaši mališani neće moći odoljeti ovoj finoj slastici
Sastojci:
- 3 bjelanjaka
- 200 grama šećera u prahu
- 50 grama šećera
- 100 grama oljuštenog suhog badema
Priprema:
1. Miksajte bjelanjke dok se ne zapjene pa dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Prokuhanim bademima skinite kožicu te ih jako usitnite. Izmiješajte ih dobro sa šećerom u prahu dok ne dobijete prah. Dodajte ga u bjelanjke i izmiješajte.
3. Pravite li macarone različitih boja, odvojite smjesu i u svaku ukapajte željenu boju te promiješajte. Smjese stavite u vrećice za ukrašavanje, a papirom za pečenje obložite posudu.
4. Istisnite jednake krugove, ostavite ih sat vremena te pecite do deset min na 160°C. Svaki kolač napunite kremom prema izboru.