Dovoljno je pomiješati tri sastojka i kolačići su skoro pa gotovi. Kolačiće možete posuti čokoladom, suhim brusnicama ili nečim što volite
Sastojci:
- 1 zrela banana
- 1 šalica bademovog brašna
- 1 šalica komadića čokolade
Priprema:
1. Zrelu bananu i bademovo brašno stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete finu kremastu masu.
2. Jedna žlica smjese dovoljna je za jedan komad - napravite kolačić i pospite komadićima čokolade za ukras.
3. Čokoladu možete zamijeniti suhim brusnicama, kristaliziranim đumbirom ili nečim što već volite.
4. Zagrijte pećnicu na 180°C.
5. Na lim stavite papir za pečenje. Poredajte kekse i ostavite prostor među njima. Pecite 10-12 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatnu boju.
6. Keksi će ostati svježi nekoliko dana, možete ih i zamrznuti.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr