Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni. Donosimo vam nekoliko savjeta za još bolje muffine
1. Miješanje tijesta
Dobri muffini trebaju biti prozračni i lagani i zato nemojte previše miješati tijesto. Kada pomiješate suhe i mokre sastojke dovoljno je miješati dok se suhi sastojci više ne vide i smjesa postane kompaktna.
2. Koristite košarice za muffine
Kada se tijesto stavi direktno na lim za pečenje gotovo je nemoguće izvaditi kolač u jednom komadu. Zato koristite košarice ili sami napravite košarice od papira za pečenje i nauljite ili namažite maslacem svaku košaricu.
Ako više ne znate što skuhati za djecu: 8 jela iz kalupa za muffine
3. Punjenje lima za pečenje
Svi želimo bogate i velike muffine, ali baš zato nemojte napuniti kalupe za pečenje do vrha. Napunite do 3/4 kalupa.
4. Pećnica
Ako muffine prerano izvadite iz pećnice bit će ljepljivi, a samo par minuta dužeg pečenja napravit će od muffina presuhe kolače. Svaka pećnica je drukčija, pa zato slijedite upute iz recepta i par minuta prije kraja provjerite čačkalicom srednji dio tijesta. Ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni.
Muffini ne moraju biti slatki da bi djeci bili fini
5. Hlađenje muffina
Nakon pečenja muffine izvadite iz kalupa, možete ih ostaviti par minuta ali ne predugo jer se tako tijesto može osušiti.
Potražite još ideja za kolače na portalu Gastro.hr