Tri komponente, maksimalan užitak i četiri riječi - čokoladna torta od palačinki. Može li brže i bolje?
Palačinke ispecite kao što to inače radite, čokoladna krema priprema se jednostavnije nego što možete zamisliti, a lješnjake je potrebno tek nekoliko minuta tostirati.
I to je to, najfinija i najjednostavnija čokoladna torta koju možete zamisliti - gotova je za tren. Za dodatnu hrskavost, lješnjake koje ste usitnili možete dodati i između slojeva, a želite li svježije okuse, na vrh torte svakako dodajte i svježe voće.
Sastojci:
- 15 komada palačinki
- 150 g tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g lješnjaka
Priprema:
1. Palačinke ispecite, a dok se one peku zagrijte slatko vrhnje.
2. Vrhnje maknite s vatre prije nego zavrije, pa ga prelijte preko čokolade koju ste usitnili i stavili u posudu.
3. Promiješajte i pustite da se malo stisne.
4. Za to vrijeme kratko tostirajte lješnjake u pećnici.
5. Palačinke slažite jednu na drugu i premazujte ih čokoladnim preljevom. Na kraju pospite lješnjacima i režite kao tortu.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr