Danas je Međunarodni dan muffina, zasladite se slasnim kolačićima s bananama i čokoladom koji će biti odličan desert ili užina
Sastojci:
- 0.3 šalice maslaca
- 0.3 šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- 0.5 žličice ekstrakta vanilije
- 2 banane
- 1 šalica pšeničnog bijelog brašna
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- 0.5 žličice sode bikarbone
Za posip:
- 0.5 šalice bijelog pšeničnog brašna
- 0.5 šalice smeđeg šećera
- 0.25 šalice maslaca
- 0.5 šalice tamne čokolade
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kalup za muffine poslažite papirnate kalupe.
2. U većoj zdjeli kremasto izmiješajte omekšani maslac i šećer. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i zgnječene banane.
3. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, cimet i sodu bikarbonu.
4. Suhe sastojke dodajte mokrima uz pažljivo miješanje.
5. Rasporedite smjesu u kalupe za muffine, tako da napunite polovicu do trećine kalupa.
6. Pomiješajte sve sastojke za posip osim čokolade. I izmiješajte vilicom ili prstima. Zatim dodajte čokoladu i još jednom promiješajte.
7. Posip rasporedite po površini muffina. Pecite 18 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite prije vađenja iz kalupa.
Potražite još recepata na portalu missGASTRO.