Vrtić Prehrana djeteta 01. travnja 2017.

Brownie cheesecake: Ne može bolje od ovoga!

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zašto biste radili posebno brownie, a posebno cheesecake kada ih možete spojiti i dobiti savršeni desert u jednom! Ova kremasta, slasna i sočna verzija nešto je najbolje što ćete probati

Ono što je posebno lijepo kod ovog kolača je to što kreme možete preliti kojim god redoslijedom želite jer uvijek ćete dobiti lijep uzorak i vizualno privlačan kolač koji pomalo podsjeća na zebrasti/tigrasti kolač.

Sastojci:

  • 200 g rastopljenog maslaca
  • 2 1/4 šalice šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 1/4 šalice kakao praha
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 1/2 šalica glatkog brašna
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • maline (po želji)

Za kremu od sira:

  • 200 g krem sira
  • 1/3 šalice kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/2 žličice vanilije
  • 1 jaje

Postupak: 

1. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje (lim veličine 20 x 30 cm).

2. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, vaniliju, kakao, sol, jaja i brašno, te sve dobro izmiješati pjenjačom; umiješati kapljice i sve izliti u pripremljen lim za pečenje.

3. U drugoj posudi pomiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju i jaje, te dobro izmiješati i preliti preko smeđeg dijela (ne mora prekriti cijeli kolač) - po želji, dodajte par malina čime ćete dobiti još mirisniju slasticu.

4. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva pa izvaditi kolač i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi; nakon što se sasvim ohladio, čuvajte ga u hladnjaku jer će tako imati još bolji i sočniji okus te će zadržati vlažnost.

Pročitajte više na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.