Vrtić Prehrana djeteta 20. listopada 2017.

Mališani će ih obožavati: Lazanje na zagorski

lazanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Omiljene mlince najčešće jedemo u kombinaciji s mesom, ali probajte nešto drugačije i napravite mlince s porilukom i dimljenom slanininom, prave lazanje sa sjevera Hrvatske

Sastojci:

  • 500 grama mlinaca
  • 200 grama dimljene slanine
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 500 grama svježeg sira
  • 1.5 dl ulja
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama poriluka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Narezani poriluk i slaninu popržite na ulju i dodajte kiselo vrhnje, svježi sir, sol, papar, dvije žlice vode i sve zajedno promiješajte.

2. Mlince narežite na manje komade, prelijete slanom vodom i pustite da se osuše.

3. Vatrostalnu posudu namastite i slažite red mlinaca, red nadjeva.

4. Svaki red mlinaca nakapajte uljem.

5. Zadnji red mlinaca zalijte slatkim vrhnjem i otopljenim maslacem.

6. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 25-30 minuta. Poslužite toplo.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.