Tradicionalni irski recept uz koji se poslužuje krumpir kuhan u ljusci
Sastojci:
- 4 poriluka
- 300 grama edamera
- 300 grama goude
- 300 grama trapista
- 3 dl bešamel umaka
Priprema:
1. Najbolje je pripremiti jedan veliki poriluk po osobi. Poriluk se očisti, odreže manji dio zelenog lišća na vrhu i nareže na podjednake dijelove duge 7-9 cm.
2. U kipuću slanu vodu stavi se kuhati poriluk 10 minuta. Zatim se izvadi i ocijedi.
3. U namašćenu vatrostalnu zdjelu složi se tako kuhani poriluk, prelije bešamel umakom i na to se nariba tri vrste tvrdog sira (Edamer, Gauda, Trapist). Sve se skupa stavi u pećnicu na 180°C i zapeče 20 minuta.
4. Služi se toplo, po želji s dodatkom prepečene pancete ili pršuta.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr