Vrtić Prehrana predškolca 3280 prikaza 18. listopada 2018.

Jesenska poslastica: Napravi domaći kesten pire

Foto: Thinkstock

Slatki pire od kestena možeš koristiti u kremama za kolače ili ga jednostavno jesti žlicom, a ovaj domaći recept oduševit će cijelu obitelj

Sastojci:

  • 350 grama oguljenih kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100 grama šećera
  • ekstrakt vanilije ili sjemenke vanilije
kesten Možda te zanima... Isprobajte ova slana i slatka jela s kestenima! Vrtić

Priprema:

1. Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori.

2. Oguli i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom.

3. Kuhaj miješajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku.

Potraži još recepata na portalu Gastro.hr

kolač jabuke Možda te zanima... Jesenski kolač od jabuka za male i velike Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.