Vrtić Igre za djecu 23. srpnja 2015.

Već su tri vrtića dobila nove boje, a akcija se nastavlja na jesen

Petrinja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Klokanica, Pevec i JUB u zajedničkim su akcijama do sada uredili tri dječja vrtića; nove boje i uređenje vrtićkih površina na jesen očekuju i jedan osječki vrtić te još jedan koji će se birati s područja cijele Hrvatske

U akciji 'Dječji svijet u šarenim bojama', koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec i JUB, preuređena su do sada tri vrtića. Nove boje i uređenje vrtićkih površina u listopadu prošle godine dobio je zagrebački Dječji vrtić Vrbik - Poljane, u travnju ove godine uređn je Dječji vrtić Sesvete, a zatim, u lipnju, i Dječji vrtić Petrinjčica - objekt Kapljica, u Petrinji. Svaki put je uz akciju preuređenja, u kojoj su sudjelovali i roditelji i djeca, organiziran i bogat zabavni program - predstave, sportske igre, glazbene, kreativne i kuharske radionice...

Petrinja | Author: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Vjerujte, nama ovo sve puno znači, počašćeni smo, presretni, zadovoljni i uzbuđeni. Ovo je za nas stvarno jedan veliki događaj", rekla je Nataša Vidović, ravnateljica vrtića Petrinjčica, koji je za uređenje izabran u natječaju na Klokanici.

Vrtić, koji je na kraju dobio najviše glasova čitatelja, prijavila je Maja Ostojić, mama djevojčice Dee, koja ga pohađa, a Dea je dobila titulu vrtićke junakinje i bicikl koji je osigurao Pevec. Međutim, Dea je postala junakinja i izvan svog vrtića i to u očima dječaka iz velike obitelji s dvanaestero djece, kojem je poklonila osvojeni bicikl.

Petrinja | Author: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Voditeljica Marijana Batinić, koja je svojim pristupom odušavila djecu u Petrinji, i sama je bila oduševljena. "Ponosna sam što sam dio ovog projekta i ponosna sam što sam danas gledala našeg Branka Ognjenovića kako priprema zdrave obroke i kako promiče zdrav način života od predškolske dobi", rekla je Marijana Batinić.

Majstor kulinarstva Branko Ognjenović podržava ovaj projekt još od uređenja prvog vrtića u Zagrebu, s udrugom Kuhari bez granica Renato, čiji članovi svaki put pripremaju ukusna i zdrava jela za sve sudionike akcije.

Petrinja | Author: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Do kraja godine sve ovo očekuje još dva vrtića. U rujnu je u planu uređenje jednog osiječkog vrtića, a nakon toga još jednog, koji će se birati s područja cijele Hrvatske.

Tvrtka JUB ove godine slavi 140 godina postojanja i tu veliku obljetnicu odlučili su proslaviti uz najmlađe te na taj način pokazati da brinu o budućim generacijama. U Pevecu su pak svjesni da djeca u vrtićima provode trećinu dana te im je želja učiniti ta mjesta što ljepšima i sigurnijima za njih.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.