Ovaj sočni kolač prepun je jesenskih začina i vrlo je jednostavan za napraviti. Dodatan plus je to što ne gubi na sočnosti ni nakon tri dana u hladnjaku. Pripremite ovaj superjednostavni kolač i uživajte u mirisima cimeta i muškatnog oraščića
Sastojci:
- 210 grama tanko sjeckane jabuke
- 210 grama brašna
- 2 žličice cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- žličica praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
- 14 grama otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
- 1 veliko jaje
- 15 ml ekstrakta vanilije
- 120 grama grčkog jogurta
- 120 ml meda ili agavinog sirupa
- 90 ml mlijeka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i nauljite kalup za pečenje.
2. Kriške jabuke zapecite u mikrovalnoj na minutu i stavite sa strane.
3. U posudi pomiješajte brašno, cimet, oraščić, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte maslac, jaje i vaniliju. Pomiješajte grčki jogurt, miješajući da nema mjehurića. Dodajte agavin sirup pa mlijeko i povežite sastojke iz obje posude.
4. Izlijte smjesu u kalup i poslažite kriške jabuke na vrh. Pecite od 45 do 50 minuta.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr