klokanica postala
Iznenadite ukućane svježe ispečenim toplim kruhom s jesenskom kraljicom - bundevom!
Sastojci:
- 120 g glatkog brašna
- 90 g polubijelog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 1 prašak za pecivo
- Pola žličice soli
- Pola žličice muškatnog oraščića
- Pola žličice cimeta
- 174 žličice mljevenih klinčića
- 250 g pirea od bundeve
- 50 ml maslinovog ulja
- Žlica meda
- 2 žlice vode
- Bučine sjemenke
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu u kojoj ćete peći kruh premažite maslacem i posipajte brašnom
- U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i začine), a u manjoj pomiješajte pire od bundeve, ulje, med i vodu
- Suhim sastojcima dodajte pomiješane vlažne sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu
- Prebacite ju u posudu za pečenje, posipajte bučinim sjemenkama i pecite 45-50 min
- Kada je kruh gotov izvadite ga iz posude i ostavite da se ohladi 10-15 min prije posluživanja
Recept je preuzet s portala Gastro.hr