Školarci Prehrana školarca 16. listopada 2016.

Domaći kruh od bundeve

kruh, bundeva
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iznenadite ukućane svježe ispečenim toplim kruhom s jesenskom kraljicom - bundevom!

Sastojci:

  • 120 g glatkog brašna
  • 90 g polubijelog brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • Pola žličice soli
  • Pola žličice muškatnog oraščića
  • Pola žličice cimeta
  • 174 žličice mljevenih klinčića
  • 250 g pirea od bundeve
  • 50 ml maslinovog ulja
  • Žlica meda
  • 2 žlice vode
  • Bučine sjemenke

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu u kojoj ćete peći kruh premažite maslacem i posipajte brašnom
  • U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i začine), a u manjoj pomiješajte pire od bundeve, ulje, med i vodu
  • Suhim sastojcima dodajte pomiješane vlažne sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu
  • Prebacite ju u posudu za pečenje, posipajte bučinim sjemenkama i pecite 45-50 min
  • Kada je kruh gotov izvadite ga iz posude i ostavite da se ohladi 10-15 min prije posluživanja

Recept je preuzet s portala Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.