Školarci Prehrana školarca 28. lipnja 2016.

Pita s malinama za prave sladokusce

Pita s malinama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Maline je moguće koristiti u pripremi raznih deserata poput kolača, sladoleda i pekmeza ili se jednostavno mogu servirati svježe pomiješane s jogurtom ili kao dodatak žitaricama za doručak. Donosimo vam recept za pitu s malinama koja je odlična slastica za svaku priliku

Sastojci:

  • 450 grama malina
  • tijesto za pite
  • 1 jaje
  • 0.5 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 grama šećera u prahu
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 600 grama glatkog brašna
  • 60 grama smeđeg šećera
  • 60 grama glatkog brašna
  • 60 grama oraha
  • 2 žlice maslaca

 Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200°C.

2. U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.

3. U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.

4. Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.

5. Dobivenu smjesu rasporedite na koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.

6. Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezane na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.

7. Pospite po pečenoj piti i vratite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno smeđu boju.

8. Prije serviranja ohladite.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.