Maline je moguće koristiti u pripremi raznih deserata poput kolača, sladoleda i pekmeza ili se jednostavno mogu servirati svježe pomiješane s jogurtom ili kao dodatak žitaricama za doručak. Donosimo vam recept za pitu s malinama koja je odlična slastica za svaku priliku
Sastojci:
- 450 grama malina
 - tijesto za pite
 - 1 jaje
 - 0.5 žličice ekstrakta vanilije
 - 120 grama šećera u prahu
 - 100 grama kiselog vrhnja
 - prstohvat soli
 - 600 grama glatkog brašna
 - 60 grama smeđeg šećera
 - 60 grama glatkog brašna
 - 60 grama oraha
 - 2 žlice maslaca
 
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
2. U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
3. U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
4. Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
5. Dobivenu smjesu rasporedite na koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
6. Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezane na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
7. Pospite po pečenoj piti i vratite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno smeđu boju.
8. Prije serviranja ohladite.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr