Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 20. travnja 2016.

Čuvajte crteže djece, vrijedna su uspomena

djeca crtanje crtež
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Crtanje je jedna od omiljenih aktivnosti u najranijem djetinjstvu. Osim što mogu ukrasiti zidove vašeg ureda, dječji crteži otkrivaju mnogo toga o njihovom unutarnjem svijetu, a poslije nekoliko godina postaju divne uspomene

Postoji mnogo načina da spasite radove u koje su vaša djeca uložila vrijeme i trud. Izložba dječjih crteža je sjajna dekoracija za bilo koju prostoriju u vašem domu. Uz remek-djela vaših klinaca, zidovi dječje sobe će izgledati mnogo originalnije nego ukrašeni posterima, a u drugim prostorijama oni mogu zamijeniti zidne kalendare ili suvišne fotografije.

Umjesto tipičnih čestitki, najbližim prijateljima možete poželjeti sretne blagdane čestitkama napravljenim od crteža vaše djece. Radove možete, zajedno sa djetetom, pretvoriti i u neki uporabni predmet – nakit, lepezu ili posudu za olovke. Ovako svom djetetu pokazujete koliko cijenite njegovo umijeće.

Kako tumačiti dječje crteže?

Pritom, može se reći da produbljujete njegovu kreativnost, učeći ga novim tehnikama. Kada kolekcija crteža postane prevelika, ne zaboravite da ih za svaki slučaj fotografirate ili skenirate, kako ih ne biste slučajno zagubili.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.