Školarci Slobodne aktivnosti 396 prikaza 13. siječnja 2018.

Film 'Medvjedić Paddington 2' djecu uči o dobrim djelima i vjeri u ljude

Foto: Promo

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove, a sada vam donosi recenziju filma “Medvjedić Paddington 2”

Igrani film “Medvjedić Paddington 2” zabavniji je nastavak od originala iz 2014. godine te je poput njega sinkroniziran na hrvatski. Ovdje simpatični medvjedić u potrazi za tetinim rođendanskim poklonom, igrom slučaja završi u zatvoru. No ovaj film je daleko od mračne zatvorske drame, jer nakon dolaska dobroćudnog medvjedića zatvor postane prava tvornica kulinarskih specijaliteta.

djeca, televizija Možda te zanima... Likovi iz crtića djeci su uzori, odgojitelji i prijatelji Jaslice

Rađenje dobrih djela i vjera u ljude, neke su od vrlina Paddingtona. Kao lik je realistično animiran i uklopljen s glumcima, pa može poslužiti mlađoj djeci kao prijelaz s animiranih bajki u svijet igranih filmova. Ima dobar ritam, nema baš zastrašujućih prizora, ali zato ima dovoljno laganih šala i slapstick gegova (upozorenje roditeljima: pazite da dijete ne imitira stavljanje predmeta u uši!). Ako ste s djetetom pročitali neku od 150 knjiga koliko ih je dosad izdano, onda ne trebate dvojiti da li obiteljski pogledati ovaj film - jer Paddington ne posustaje niti nakon 60 godina. 

Za djecu: 6+ 

Za roditelje: Ovo je pravi obiteljski film - posjeduje određeni britanski šarm i zapravo podsjeća na dječju verziju filma Amélie. 

Nasilje: Nasilja nema, osim u prizoru pogibije jednog lika, što nije prikazano zastrašujuće. Guranje novčića i četkica za zube u vlastite uši ne spada pod nasilje, no kako mlađa djeca imaju tendenciju stavljati predmete u uho, grlo i nos, roditelji bi ih svakako trebali upozoriti da to ne smiju raditi.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena, osim one u kojoj se Paddington skoro utopi, no namijenjena je da malcima malo izazove knedlu u grlu.

Rječnik: Potpuno primjeren za djecu. 

Seks: Nema dijaloga niti aluzija seksualne prirode. 

Tempo: Normalan i potpuno primjeren djeci.

obitelj, crtići, televizija Možda te zanima... Pet kultnih crtića koje morate pokazati svojoj djeci Jaslice

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.