Školarci Slobodne aktivnosti 29. lipnja 2018.

Izbavitelji 2: Jedinstveni pogled na obiteljski život superheroja

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedinstveni pogled na obiteljski život superherojske obitelji, koji se još nije drznuo prikazati niti jedan od mnoštva igranih filmova o superherojima. Tako možemo saznati kako se otac nosi s ljubavnim problemima adolescentne kćeri, hiperaktivnim osnovnoškolcem i bebom koja ne može kontrolirati supermoći... dok njihova majka pokušava spasiti svijet

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.
“Izbavitelji 2” pružaju jedinstveni pogled na obiteljski život superherojske obitelji, koji se još nije drznuo prikazati niti jedan od mnoštva igranih filmova o superherojima. Tako možemo saznati kako se otac nosi s ljubavnim problemima adolescentne kćeri, hiperaktivnim osnovnoškolcem i bebom koja ne može kontrolirati supermoći... dok njihova majka pokušava spasiti svijet.

Možda te zanima... Zarađuju na djeci: U dječjim filmovima sve je više nasilja i aluzija na seks Vrtić

Film ozbiljno progovara i o hipnotičkom utjecaju medija na ljude, što bi roditeljima mogao biti dobar povod za razgovor o medijima, samokontroli i boravljenju u prirodi. Legendarni studio Pixar ponovno je napravio izvrstan obiteljski film u kojem neće samo uživati djeca gotovo svih uzrasta, već roditelji pogotovo. Dvosatno trajanje i bonus crtić prije filma (ne zaboravite i 15-ak minuta reklama) moglo bi biti previše manjoj djeci koja ne mogu održavati pažnju, a upozoravamo roditelje s djecom osjetljivom na vizualne podražaje poput fotosenzitivne epilepsije, da film sadrži nekoliko scena s dramaturški bitnim, ali intenzivnim bljeskanjem.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

IZBAVITELJI 2, animirani obiteljski, 118 min

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Roditelji će se moći poistovjetiti jer film daje do znanja da je roditeljstvo superherojski posao (briga za sigurnošću djeteta, rješavanje zadaće, priče za laku noć...).

Nasilje: Nasilje se uobičajeno zasniva na tučnjavi i razaranju, ali nema ubijanja. U jednoj dužoj komičnoj sceni beba se tuče s “lopovom” rakunom, ali nije u opasnosti jer ima supermoći. 

Zastrašujući prizori: Plaha djeca bi mogla biti zastrašena maskom negativca i intenzivnom borbom u sobi s bljeskajućim monitorima - ovdje pripazite na djecu osjetljivu na fotosenzitivnu epilepsiju!

Rječnik: Povremene blage uvrede. 

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je normalan, no dinamičniji u akcijskim prizorima.

djeca, televizija Možda te zanima... Likovi iz crtića djeci su uzori, odgojitelji i prijatelji Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.