Vrtić Igre za djecu 31. prosinca 2018.

6 super ideja za proslavu Nove godine s djecom u podne

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odbrojavanje podneva umjesto ponoći daje ti priliku da proslaviš Novu godinu zajedno s obitelji. Izdvojili smo neke zabavne ideje za proslavu Nove godine u podne, a u kojima će uživati i mlađi i stariji

Svaka godina proleti brže nego ona prethodna, a 2018. također nije iznimka. Tvoja djeca odrastaju i žele proslaviti Novu godinu kao mama i tata, ali svi znamo da se to baš ne može dogoditi. Što učiniti?

Organiziraj proslavu Nove godine u podne! Ova genijalna zabava prilagođena svim uzrastima odlična je ideja koju možeš uvesti u svoju obiteljsku tradiciju. Nitko se neće osjećati izostavljeno, svi će se zabaviti, a klinci će i dalje ići spavati u pristojno vrijeme. Zapravo, možda i ranije jer će ih proslava Nove godine u podne umoriti prije početka odrasle zabave. Pametno, zar ne?

Možda te zanima... 10 trenutaka iz djetinjstva koje će djeca zauvijek pamtiti Vrtić

Kako bi ti pomogli podnevnu zabavu učiniti jednako posebnu kao i onu ponoćnu - izdvojili smo nekoliko zabavnih ideja. Sretna 2019. godina u podne!

1. Zabavne odjevne kombinacije

Pusti djecu da budu uzbuđeni oko velikog dana na način da im dopustiš da se odjenu kako god žele. Potakni blještave, slavljeničke i kreativne odjevne kombinacije i objasni im zašto uopće slavimo ovu promjenu u našim kalendarima. Klinci će se osjećati kao rock zvijezde, a ti ćeš uživati bez imalo stresa.

2. Kolačići su uvijek dobra ideja

mama dijete kuhanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Priprema kolača ne mora biti samo božićna zajednička tradicija. Pripremi jestive perlice, glazure i ostale ukrase s kojima će kolači ili keksi biti u skladu s novogodišnjom temom i biti odličan desert tijekom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana. Djeca će biti oduševljena, svi ćete se zabaviti, a na kraju krajeva - i dobro zasladiti! Pročitaj naše brze recepte za domaće kekse

3. Novogodišnje rukotvorine

Nakon kreativnog ukrašavanja keksića, djeca mogu nastaviti s kreativnom zabavom i izrađivati zabavne novogodišnje kape od praznih rola wc papira i ukrasiti ih s vodenim bojama ili temperama ili vesele šarene znakove na kojima piše 'Sretna Nova godina'. 

4. Improvizirana foto kabina

Postavi fotoaparat ili mobitel i uredi jedan kutak u domu kao foto kabinu na način da iskoristiš novogodišnje rukotvorine koje ste netom prije napravili. Pusti glazbu i neka zabava počne! Djeca mogu pozirati u improviziranoj foto kabini sa svojim rekvizitima i zabavnom odjećom, svi ćete se zabaviti i ono najbolje - imat ćete vječne i neprocjenjive uspomene

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Možda te zanima... Snažna poruka roditeljima: Ne zaboravite se fotografirati s djecom Roditelji

5. Novogodišnje odluke

Nakon uzbudljivog fotografiranja, okupi klince i zajedno smislite novogodišnje odluke. Objasni im zašto slavimo Novu godinu i sve o novom početku i novim ciljevima. Možeš pripremiti i papir i bojice te ispisati svačiju novogodišnju odluku, a djeca svoje odluke mogu nacrtati. Na ovaj način stvarate lijepe uspomene, ali i odlične podsjetnike na novogodišnje odluke. 

6. Djeca biraju prvo jelo u novoj godini

Na dočeku Nove godine u podne, dopusti djeci da zajedno odluče koje će biti njihovo prvo jelo u novoj godini. Nakon odlične proslave, sutrašnji ručak ostat će im u prekrasnom sjećanju zbog ostvarene želje. I nemoj zaboraviti da desert već imate. ;)

50 stvari koje možeš raditi s djecom dok su mala i još uvijek misle da si cool

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.