Vrtić Igre za djecu 31. prosinca 2023.

Mudra 4-godišnjakinja objasnila problem novogodišnjih odluka

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S dolaskom Nove godine dolaze i novogodišnje odluke, a četverogodišnja djevojčica ima nekoliko jako pametnih riječi o često nerealnim ciljevima koje sami sebi postavljamo

U ovom dvominutnom videu, preslatka četverogodišnja djevojčica Olor objašnjava kako se velike promjene ne mogu dogoditi iz vedra neba i kako su zapravo male promjene te koje čine razliku

Prenosimo njezinu poruku u cijelosti, ali najbolje da sama pogledaš i poslušaš mudre savjete:

Možda te zanima... 50 najvećih i najljepših trenutaka u majčinstvu Roditelji

"Imam problem s novogodišnjim odlukama. Ne zato što su često neuspješne ili zato što su preteške ili zato što sam jako loša u njima. Mislim, živa sam samo četiri Nove godine. Imam problem s novogodišnjim odlukama jer ljudi misle da je to to. Da je to ono jedino vrijeme za promjenu. Nemoj me krivo shvatiti, svi definitivno trebamo promjenu.

Ja nemam pojma kako voziti bicikl, a moj mlađi brat nema pojma čemu služi zahod. A neki od vas bi vjerojatno češće trebali izaći iz kuće. Ali ona jedna velika odluka to vjerojatno neće promijeniti. Žao mi je. I što onda? Da pustiš svoje odluke niz zahodsku školjku? Kroz onu koju moj mlađi brat ne zna koristiti? Naravno da ne! Zadrži svoje odluke, ali budi blaga prema sebi. Hoćeš li se promijeniti?

Možda! Ali to se vjerojatno neće dogoditi u jednom velikom trenutku. To će se dogoditi u tisuću malih trenutaka. Svaki put kad odabereš oprostiti, usporiti, biti zahvalna ili ostati smirena. Svaki mali trenutak koji odabereš, a koji je pravi umjesto da je jednostavni, u kojem imaš vjeru umjesto sumnju, ljubav umjesto mržnje - tada se promjena događa! Čak i ako ne uspiješ jednom, dvaput ili 30 puta, to je okej! Imaš još tisuću malih trenutaka ispred sebe. Postat ćeš bolja. I zato, sretna Nova godina, bog te blagoslovio, a ja idem pitati tatu mogu li dobiti bicikl. Ili to ili ponija. Bok!"

Možda te zanima... 7 važnih lekcija iz roditeljstva jednog od najsretnijih naroda na svijetu Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.