Roditelji 31. prosinca 2022.

12 seksi odluka za godinu pred nama – novogodišnje ili kako god ih zvali

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vi ste roditelji, imate djecu i činite sve što trebate, želite, morate zbog njih i za njih. I to je divno. No, vi ste ujedno i partneri, zaljubljeni par, dvije osobe koje se vole. A tu ljubav treba redovno začiniti…

Ljubav je tu, samo ste ju malo stavili sa strane. Dok dijete ne odraste, dok ne izrastu zubići, dok ne počne spavati u svom krevetu… Nema odgađanja. Da, istina je da roditelji teško pronalaze vrijeme za svoju, khm, ljubav, ali još je veća istina da to ne bi trebalo biti tako. Ako ljubav malo začinite pravim začinima, ona može samo procvjetati.

Možda te zanima... Dijete vas je uhvatilo u seksu: Kako reagirati ovisno o njegovoj dobi Roditelji

Upravo to možete učiniti uz ovih naših 12 seksi odluka za godinu pred nama! Mogu to biti novogodišnje odluke, mogu to biti vaše tajne, mogu to biti zadatci – kako god ih zvali, ove će ideje rasplamsati staru strast koja, sigurni smo, postoji među vama. I bit će vam motivacija da dijete što prije prebacite u njegov krevetić – da strast ostane jedino među vama.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Ovdje je, dakle, 12 seksi odluka za 12 mjeseci u godini. I ako sad pomislite „ma dajte, pa tko će čekati 12 mjeseci, to ćemo sve isprobati odmah“, mi kažemo: slobodno! No, znajući koliko kao roditelji imate vremena i prilika, neka zasad ostane na 12 mjeseci, pa se lako i sami prilagodite i pronađete svoj tempo… uživanja.

I, da, kladimo se da će se ovih odluka biti ipak malo lakše pridržavati nego onih s dijetama, prestankom pušenja, prekidom psovanja… Rezultate ovih odluka vidjet ćete ili osjetiti odmah, a znamo da se instant u današnje vrijeme najviše cijeni.

Siječanj: Poslušajte seksi… priču

Obično uvijek čitate kako nije dobro ponijeti telefon u krevet ili općenito u spavaću dobu, ali ovaj je savjet malo drukčiji. Ponesite telefon u krevet i poslušajte – seksi priču. Potražite erotične audio priče ili audio ulomke iz erotskih romana. Prije nego što pitate: da, postoje aplikacije za to. To je sve što ćemo reći. U doba kad smo orijentirani na vizualno, iznenadit ćete se koliko će vam samo zvuk donijeti dašak strasti u spavaću sobu.

Veljača: Dogovorite spoj

Već je prošlo dosta vremena otkad ste to radili po danu? E, pa vrijeme je da se prisjetite tog. Dogovorite dan i vrijeme za seksi spoj – najmanje jednom tijekom veljače. Uzmite slobodan dan za koji djeca ne moraju znati… Nemojte osjećati grižnju savjesti i posvetite se samo jedno drugom. Kad ste posljednji put to učinili?

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Ožujak: Napravite plan

Uz posao, djecu, kućanstvo teško je ustrajati na tom da seks ostane pri vrhu popisa prioriteta. Začas je tjedan dana bez seksa pretvori u dva, pa tri… I nastupi razdoblje suše. Napravite plan i odredite dan u tjednu kad je vrijeme za seksi spoj! Da, dan u tjednu. Jedan dan je sasvim dovoljno za početak, samo ustrajte na tom, pa se dani možda i „podebljaju“.

Travanj: Poigrajte se

Kad imate jedno drugo i volite se, dugo vremena, to lako prijeđe u naviku, pa ponekad i dosadu… I onda treba unijeti dašak začina u ovaj odnos. Poigrajte se! Možda je vaša omiljena poza siguran put do užitka, ali zašto ne biste isprobali neki novi položaj? Možda vam upravo taj postane novi omiljeni…

Svibanj: Pokušajte to – vani

Zamisli: voditi ljubav na svježem zraku, u divljini, daleko od očiju, sa samo suncem iznad vas… Romantika, avanturizam, divljina, sunce na dijelovima tijela na kojima obično nije… sve je tu. Ako imate kome „uvaliti“ klince na vikend, to bi bilo idealno. Pronađite neko skrovito mjesto, ne mora biti niti daleko od doma, neko jezerce, šumarak gdje ćete podići mini šator. Ne treba vam puno, zar ne?

Lipanj: Pomaknite granice

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sigurni smo da ste dosad već, uz brak i djecu, izgradili siguran, čvrst odnos. U takvom odnosu je lako istraživati granice i pomaknuti ih još malo dalje… Eksperimentirajte! Oduvijek maštate o vezanju? Možda je vrijeme da iskušate i to. Ne moraju to biti lisice, ali najobičnija vrpca ili traka bit će dovoljna. A te iste trake možete iskoristiti za povez na očima. O, da.

Srpanj: Nabavite novu igračku

Sebi, ne djeci. Ako vam nije ugodno to učiniti uživo, posjetite zajedno online web trgovinu i odaberite novu igračku – ili prvu zajedničku igračku. Zajedno možete istraživati što sve ta igračka može i kakva vam sve zadovoljstva može donijeti… Tako ćete možda i lakše razgovarati o tome što kome paše, što bi tko želio istražiti.

Kolovoz: Ljubite se

Sjećate se kako smo se svi u srednjoj školi mogli satima ljubiti sa simpatijama? No, dobro, nije da nam nedostaju ispucane, crvene usne i nespretni modrice od „usisavanja“, ali ima nešto u tom da idemo polako i ne skačemo odmah na glavni događaj. Zadatak je: odvojite najmanje 30 minuta svakog tjedna da se samo i isključivo ljubite.

Rujan: Vratite se knjigama

Što kažete na malo kulturnog uzdizanja? Potražite neku knjigu koja obrađuje temu seksa, možda ljudske povijesti seksa, knjigu o tome kako funkcionira ljudska seksualnost ili slično, iz koje možete naučiti kako, na primjer, žensko tijelo doživljava seksualnu želju. Možda bi knjiga Emiliy Nagoski: Budi kakva jesi mogla biti prava stvar. Razgovarajte o onom što ste pročitali.

Listopad: Igranje uloga

Igranje uloga i kostimi su uglavnom namijenjeni klincima? E, pa sad okrenite stvari u svoju korist. Svatko ima svoje vizije i ono što ga uzbuđuje. Nećemo vas osuđivati, samo se opustite: zločesta učiteljica, seksi medicinska sestra ili nešto još više seksi. Prigrlite ove ideje koje će definitivno začiniti vaš odnos.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Studeni: Podijelite maštariju

Najseksi stvar koju imamo je – naša mašta. Dogovorite se da podijelite svoje tajne maštarije. Ne morate te maštarije provesti u djelo, ali već kad ih podijelite to će vas dodatno zbližiti. Ako je jedno od vas malo sramežljivo i ne osjeća se ugodno izgovarati takve riječi, možda možete isprobati to u obliku slanja poruka…

Prosinac: Uredite svoje seksi gnijezdo

Neka posljednja odluka u godini bude da uredite svoje seksi gnijezdo. Unesite dašak seksi atmosfere u vašu spavaću sobu. Naravno, ne mora to biti uređenje koje će biti sumnjivo djeci, khm, nego nešto daleko manje upadljivo. Mogu to biti satenske plahte ili neke vrlo kvalitetne, nova rasvjeta, svijeće, možda kakav komad seksi namještaja ili ukras. Neka vaša soba bude mali komadić seksi raja! To će definitivno začiniti vaš odnos.

Možda te zanima... Ispovijesti roditelja: Mijenjaju li se partnerski odnosi nakon dolaska bebe u obitelj? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.