Vrtić Dijete u vrtiću 09. lipnja 2018.

Gutajući priče tete Kristine djeca putuju kroz vrijeme i oko svijeta

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Teta pričalica je teta koja priča i čita najbolje i najljepše priče. Pročitajte priču o Kristini Vitez, finalistici u kategoriji Naj teta pričalica i glasujte za svog favorita!

Kako bismo zahvalili našim odgajateljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu, ali i olakšali im posao barem malo, Pampers Pants i Klokanica odlučili su organizirati natječaj u kojem smo vam dali priliku da prijavite svoju i djetetovu naj tetu iz vrtića i pokažete da je vaša teta NAJ teta! Pozvali smo vas da opišete najbolju odgojiteljicu ili odgajatelja, i na temelju vaše priče izabrali smo po tri finalista u tri kategorije: teta kreativka, teta pričalica, teta treći roditelj. 

Možda te zanima... Počelo glasovanje: Odaberite Naj tetu iz vrtića! Vrtić

Teta pričalica je teta koja priča i čita najbolje i najljepše priče. Zbog nje naši mališani dolaze iz vrtića i oduševljeno nam prepričavaju te čarobne priče zbog kojih putuju beskrajnim svemirom mašte, zbog kojih uče razmišljati, preispitivati i zbog kojih je svaki odlazak u vrtić najuzbudljivija avantura.

Pročitajte priču o finalistici u kategoriji Naj teta pričalica i pomozite nam da odaberemo "NAJ tetu - teta pričalica".

Za tetu Kristinu glasujte klikom na Like!

Kristina Vitez

Dječji vrtić "Čarobno ogledalce", Varaždinske Toplice

Priča kojom je nominirana: 

Natječaj za najbolju „tetu pričalicu“ nikako ne smije proći bez nominacije naše predivne odgojiteljice, Kristine Vitez. Ona je „glavni krivac“ što nam djeca u dječjoj knjižnici žele kampirati preko noći. Međunarodni dan dječje knjige u našem je vrtiću poput praznika, djeca su aktivni sudionici u čitanju omiljenih im priča (Mace Papučarice, Ogledalca, Matovilke, Pogodi, pogodi, Winnie Pooha, knjige o lijepom ponašanju djece)

Sjećam se da smo knjige „Bonton za malene“ i „Djeco pazite“ par mjeseci naizmjenično posuđivali u knjižnici jer nam je dijete bilo opčinjeno njima, naravno, zaslugom drage tete odgojiteljice. 

Uz zabavne i poučne slikovnice, od najranije dobi djecu uvodi u čaroban svijet mašte, potičući im spoznajni i emocionalni razvoj, uključujući „male čitače“ u aktivno čitanje naizmjence, pa djeca spontano započnu igrokaz, toliko se užive u priču. Milina za gledati i slušati. Gutajući Kristinine priče, djeca putuju kroz vrijeme, idu na put oko svijeta ili na drugu planetu, zamišljaju se u nekoj drugoj ulozi ili situaciji... Priče najčešće nadograđuje pjesmama u kojima sudjeluju i oni najmlađi, svi se oko nje skupe kao mali izviđači, i uživaju.

Često djecu vodi u našu topličku „Knjižnicu na otvorenom“, multifunkcionalnu knjižnicu u kojoj su sadržaji besplatni za sve, a može se koristiti i u večernjim satima zahvaljujući postavljenim solarima. Svake godine, naš vrtić ugosti dječjeg pisca, prošlogodišnja cijenjena gošća, spisateljica Ružica Leš, oduševila je djecu svojom „Lavicom hrabricom“, toplom pričom kako iz lošeg iskustva izvući pozitivnu stranu, nakon čega smo jači i hrabriji.

Zahvalni smo dragoj nam Kristini za sve ove poticaje zbog kojih djeca uistinu rano počinju pokazivati interes za čitanjem, kako bi čim prije mogli i sami uroniti u čudesan svijet bajki i interesantnih priča. Proširuje im rječnik, način opisivanja situacija, a sve njegujući prirodnu dječju radoznalost. Poučava ih kako da razmišljaju, a ne što da misle. „Teta pričalica“ iz bajke. ;-)

Što o svojim pričama kaže teta Kristina?

"Smatram da čitanje i pričanje priča ima važnu ulogu u životu djece predškolske dobi jer tako potičemo razvoj govora, percepcije, pažnje, pamćenja, zaključivanja, potiče se prepoznavanje i razumijevanje svojih ali i tuđih osjećaja. Najviše što volimo je da pročitano odglumimo, nacrtamo te tako pokažu kako su doživjeli priču, djeca se prepuste, oslobode i zarone u začarani svijet mašte. Smatram da pričajući priče obogaćujemo dječji svijet!", izjavila je 31-godišnja teta Kristina za Klokanicu.

 | Author: Promo Foto: Promo Kada bebe počnu hodati trebaju pelene koje će sačuvati kožu suhom, ali i ostaviti slobodu pokreta. Nove pelene-gaćice Pampers Pants stvorene su za to i omogućavaju do 12 sati suhoće u pelenama-gaćicama koje se mijenjaju s lakoćom.

Sponsored by Pampers Pants 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.