Školarci Slobodne aktivnosti 24. lipnja 2016.

Blog za djecu koja vole knjige i čitanje

knjižnica Fran Galović Koprivnica
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Tragači' je naziv dječjeg virtualnog čitateljskog bloga, namijenjenog djeci od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom

Druga ovogodišnja družionica Tragača održana je u četvrtak, 16.6.2016. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. „Tragači“ je naziv dječjeg virtualnog čitateljskog bloga, namijenjenog djeci od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom. Koprivnička Knjižnica i njeni korisnici pridružili su se blogu 2015. godine i tako uveli još jedan oblik promicanja čitanja, ali i novih tehnologija. 

Desetorici prisutnih osnovnoškolaca knjižničarka je predstavila blog - kako se prijaviti, kako sudjelovati u kreiranju, koje kategorije postoje i kakva su pravila ponašanja u virtualnom svijetu. Nakon rješavanja nekoliko zagonetki, koje su se posebno svidjele budućim Tragačima, zaigrali smo i „boocasting“ knjiga tijekom kojeg smo igrom eliminacije birali najdražu knjigu, prema 4 kriterija: naslovu, naslovnici, sažetku i ulomku iz teksta. Sudionici su preporučili njima najdraže knjige, a na kraju im je knjižničarka podijelila letak Bingo za tragače koji će im pomoći kod odabira građe za čitanje.

Ovakva okupljanja prilika su da se djeca pobliže upoznaju s radom bloga, zanimljivom literaturom i druže u stvarnom svijetu. Nedvojbeno je koliko veliku ulogu tehnologije imaju u životu djeteta, a ovo je jedan primjer sadržaja za kvalitetno provođenje vremena za računalom. 

Pozivamo sve osnovnoškolce da se pridruže blogu. Detalji za prijavu nalaze se na blogu, a osnovne informacije kao i pomoć kod prijave mogu zatražiti u Dječjem odjelu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.