Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 28. kolovoza 2016.

Dječaci misle da je čitanje dosadno i za djevojčice

čitanje djeca dječaci
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječaci smatraju kako je čitanje aktivnost za djevojčice, a skoro svaki treći ne može pronaći knjigu koja ga zanima

Za razliku od djevojčica, dječaci čitanje smatraju dosadnim, utvrdila je studija britanskog Nacionalnog vijeća za čitanje i Parlamentarne skupine za čitanje, provedena na 21.000 djece u dobi od osam do 16 godina.

Gotovo 22,3 posto dječaka u odnosu na 18,5 posto djevojčica čitanje vidi kao naviku štrebera. Njima je za razliku od djevojčica mnogo zabavnije gledanje TV-a i igranje videoigara, zbog čega su i slabiji u čitanju, prenose britanski mediji.

Za dijete je dobro da vam je kuća puna knjiga

Također, dječaci smatraju kako je čitanje aktivnost za djevojčice, a skoro svaki treći ne može pronaći knjigu koja ga zanima. U osnovnim školama gotovo 90 posto učitelja su žene, zbog čega dječaci čitanje vide kao "žensku vrstu zabave", potvrdila je studija.

Uvedite dijete u prekrasan svijet mašte

Istraživači tvrde da djeca čitanje ne smiju doživljavati kao obvezu, da bismo povećali njihove šanse za uspjeh u školovanju i u životu trebamo poticati čitanje iz zadovoljstva.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.