Trudnoća Trudnica 24. kolovoza 2018.

Zašto sretno oženjeni muškarci varaju trudne žene?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća može dovesti do nastajanja različitih osjećaja poput tjeskobe, ignoriranja ili želje za bijegom, a prema nekim stručnjacima, trudne žene mogu varati i muškarci koji su zadovoljni brakom

Prema psihologu Robertu Rodriguezu, autoru knjige "What’s Your Pregnant Man Thinking?", deset posto muškaraca koji očekuju dijete vara svoje partnerice tijekom trudnoće. Druga istraživanja su na sličan način pokazala da postoji rizik da muškarac vara svoju partnericu dok u njoj raste dijete. Ono što stvar čini lošijom je da su inače zadovoljni svojim brakovima.

mama tata beba Možda te zanima... Fokusiranost samo na bebu ugrožava partnerski odnos Roditelji

Iako očito ne postoji samo jedan razlog zašto ljudi varaju, postoji nekoliko čimbenika koji igraju važnu ulogu kod muškarca koji vara trudnu ženu. Na primjer, žene često imaju niži seksualni nagon tijekom trudnoće i istodobno osjećaju da je njihovo tijelo manje privlačno, unatoč tome što većina istraživanja pokazuje da muškarci zapravo vjeruju da su njihove žene privlačnije tijekom trudnoće. Za neke muškarce to znači da će seks tražiti negdje drugdje čak i kad im partnerica nosi njihovo dijete.

Zašto dolazak bebe pogorša odnos kod 2/3 parova ?

Možda te zanima... Tate otkrivaju što bi voljeli da su znali o trudnoći Trudnoća

U intervju za Vice, Ashley Madison osnivač poduzeća Noel Biderman objasnio je da vjeruje da trudnoća ili rođenje prvog djeteta može voditi do "perioda apstinencije" za parove. Vjeruje da je ovo vrijeme kada su muškarci najpodložniji varanju, čak i ako o tome nisu razmišljali nikad prije. Premda se ovo može činiti kao loša vijest za parove, ovo je prilika da se prakticira strpljivost. Taj kratki period je ništa u odnosu koliko treba vremena da dijete napuni 18 godina.

Saznajte koje zvijezde su prevarene za vrijeme trudnoće na portalu Miss7.hr!

Osjećaj da im netko oduzima partnericu

Ivana Grabar, profesorica pedagogije i psihoterapeutkinja, objasnila je kako se muškarac osjeća kad je žena trudna te kako očekivanje bebe mijenja cijeli odnos para.

"Ne možemo znati kako se svaki muškarac osjeća. Možemo samo zamišljati o tome kako nam je kada u naš odnos ulazi još jedna osoba. Ako smo željeli da dođe, radujemo se, ali i propitujemo sebe: hoću li biti dobar otac, majka... Pripremamo se na dolazak djeteta. Ako nas je to zadesilo iznenada, u nama mogu nastati različiti osjećaji: od osjećaja tjeskobe, da želimo pobjeći, do ignoriranja ili pak veselja. Žena se povremeno, a nekad i češće okreće mislima o djetetu i to neki muškarci mogu teško podnositi. Osjećaj da im netko na neki način oduzima partnericu koja je bila tu samo za njih, može biti frustrirajući za neke", objasnila je psihoterapeutkinja zašto muškarci varaju žene dok su trudne te dodala da do udaljavanja dolazi na isti način kao i u drugim životnim situacijama. 

trudnica Možda te zanima... Zašto muškarci varaju žene dok su trudne? Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tina.malic1

    zato što ne znaju cijeniti ono što imaju. baš tako, nažalost.

  • Deleted user

    zato što ne znaju cijeniti ono što imaju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.