Trudnoća Trudnica 25. siječnja 2018.

Osvojite vrijedne nagrade u Specijalnoj bolnici Podobnik

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Specijalna bolnica Podobnik povodom 10. rođendana na svojoj Facebook stranici pripremila je vrijedne nagrade

Povodom 10. rođendana Specijalne bolnice Podobnik s ponosom ističu da je u rodilištu na svijet 'došlo' više od 3000 beba!
Kao prvo i jedino privatno Rodilište u Hrvatskoj, stavili su ženu u središte najvažnijeg događaja u životu, i to ne samo nje, nego i cijele obitelji.  Sretni su da je njihova misija i vizija prepoznata od brojnih obitelji iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja, koji su im kroz ovih 10 godina poklonili povjerenje.

Porod djeteta najvažniji je događaj u životu majke i cjelokupne obitelji. Imajući u vidu važnost takvog događaja sa zdravstvene, ali i s osobne strane, njihov stručni tim razradio je cjelovitu uslugu za rodilje, od trenutka dolaska u rodilište, do odlaska kući s novim članom obitelji.

Barbara Finderle Možda te zanima... 'Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje' Trudnoća

Kako bi  ženama omogućili vrhunsku medicinsku skrb, uključujući vanjske suradnike medicinski tim broji 21 liječnika, specijalista ginekologije i porodništva i subspecijalista fetalne medicine, humane reprodukcije, uroginekologije, pedijatara, anesteziologa, 21 primalja i neonatoloških sestara, 3 instrumentarke, 2 anesteziološka tehničara i 10 pomoćnih djelatnika.

Individualni pristup i maksimalna posvećenost svakoj rodilji

Pri osmišljavanju posebnog programa za buduće majke, rukovodili su se najvažnijim konceptima za sve buduće majke, a to su sigurnost, udobnost, posvećenost  i najkvalitetnija zdravstvena usluga. Kako bi porod protekao što uspješnije, od izuzetne je važnosti da su okolnosti u kojima se izvodi optimalne. Trude se pružiti vam upravo to – vrhunsku zdravstvenu uslugu te ugodno i sigurno okruženje u kojem će vaše dijete započeti svoj život.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kao glavnu razliku u Rodilištu Podobnik ističu individualan pristup svakoj pojedinoj rodilji i maksimalnu posvećenost. Svaka rodilja tijekom poroda ima svoju primalju, uvijek je prisutan anesteziolog, neonatolog i ginekolog koji vodi porod u dogovoru s rodiljom i njezinim željama, a prvenstveno u skladu s medicinskim indikacijama.

Partneri na porodu i u sali tijekom carskog reza i oporavka

Kroz ovo vrijeme se pokazalo da su partneri rodilje tijekom poroda velika podrška i potpora rodilji stoga su im omogućili prisutnost bez obzira o kakvom se porodu radi, čak i u sali tijekom carskog reza. Smatraju da je to i za njih prekrasno iskustvo koje ne smiju propustiti.

prirodni carski rez Možda te zanima... 'Prirodni' carski rez: Beba sama izlazi iz maternice? Trudnoća

Nakon poroda se prilikom oporavka majci i djetetu u zajedničkom boravku može pridružiti i otac, što je još jedna prednost jer vjeruju da je zbližavanje s majkom i ocem u prvim danima života novorođenčeta u mirnoj atmosferi, blagotvorno za njegovo zdravlje i razvoj te da pozitivno utječe na dinamiku odnosa čitave obitelji.

Koncept „baby and mother friendly“ Rodilišta im se pokazao najbolji, jer žele u svakom trenutku biti na raspolaganju majci i djetetu. Tim primalja i neonatoloških sestra na raspolaganju je rodiljama 24 sata, tako da majka i dijete imaju potpunu i kvalitetnu skrb, ali i vrijeme potrebno rodilji da se oporavi nakon poroda i samostalno preuzme brigu oko novorođenčeta. Primalje i neonatološke sestre educiraju majku o dojenju, kompletnoj njezi novorođenčeta, kao i važnosti brige o sebi, pravilnoj prehrani te ostalim aktivnostima u vrijeme babinja. Cilj je da se majka do odlaska kući potpuno oporavi od poroda, te stekne određena znanja i vještine potrebne za samostalnu brigu i njegu oko svog djeteta.

Pravovremena medicinska intervencija kod visokorizičnih trudnoća

Kad postoji potreba kontinuiranog nadzora trudnoće, stručni tim liječnika pravovremenim intervencijama, kontinuiranoj brizi i skrbi nastojat će očuvati trudnoću bez komplikacija te majkama omogućiti rađanje živog i zdravog djeteta. Iznimno su ponosni na bebe rođene iz visokorizičnih trudnoća, za koje je bila presudna pravovremena medicinska intervencija. Hrabre i strpljive mame koje su provele i mjesece u bolnici na terapiji će se sigurno prepoznati u ovim redovima, ponosni su na njih i sretni da su njihove bebe danas veseli i zdravi mališani.

Možda te zanima... Nevjerojatne snimke: Trudnoća i porod diljem svijeta Trudnoća

Osim rodilišta razvili su i program ginekoloških operacija, te je svakodnevni pogon ispunjen brojnim malim zahvatima, minimalno invazivnom kirurgijom, laparoskopijom, histeroskopijom te velikim ginekološkim operacijama odstranjenja maternice i uroginekoloških operacijama. Uz modernu operacijsku salu i vrhunsku opremu posebno ističu liječnike, stručne operatere koji rješavaju svaki ginekološki problem.

Odsjek za medicinski potpomognutu oplodnju: Broj ostvarenih trudnoća raste

Od studenog 2014. posebno razvijaju Odsjek za medicinski potpomognutu oplodnju pod vodstvom iznimnog stručnjaka dr.sc. Mire Šimuna Alebića te po godišnjoj stopi od 10-15% raste broj pacijenata koji im pružaju povjerenje za realizaciju svojih nadanja o ostvarivanju roditeljstva. Koristeći se suvremenim dostignućima i znanjima iz područja ginekološke i reproduktivne endokrinologije i biologije, broj ostvarenih trudnoća i zdravih rođenih beba kontinuirano raste.  Zahvalni su što im svake godine uspije ostvariti trudnoće i kod određenog broja onih pacijenata koji gube nadu. Tako su prošle godine izveli nešto što smatraju pravim pothvatom.

par, doktor, neplodnost Možda te zanima... Vodič kroz liječenje neplodnosti - korak po korak Trudnoća

Prvi u Hrvatskoj su izveli autotransplantaciju ovarijalnog tkiva u pacijentice u prijevremenoj menopauzi nakon čega su kod te pacijentice uspjeli ostvariti trudnoću koja je sada već prošla pola puta prema svom sretnom završetku. Za to su potrebni i vrhunski medicinsko-tehnički uvjeti koje su dobili izgradnjom novog laboratorija za biologiju reprodukcije u sklopu novog operativnog trakta koji su i preduvjet za daljnji rast i razvoj u ovom segmentu djelatnosti.

Precizna dijagnostika i jedinstvena mobilna i web aplikacija

U ginekološkoj i trudničkoj ambulanti je stalno gužva, veliki broj pacijenata posebno dragih trudnica za koje se trude uvijek biti prvi i najbolji. Najbolji 4D ultrazvuk na svijetu je uvijek u Hrvatskoj prvo dostupan u Rodilištu&Poliklinici Podobnik (trenutno je to Voluson E10, a uz njega imaju još i 3 vrhunska Voluson E8 ultrazvučna aparata). Ali bez stručnjaka za 3D/4D ultrazvučnu dijagnostiku koji osim što se kontinuirano educiraju, i sami organiziraju svake godine internacionalni 3D/4D VISUS ultrazvučni  tečaj za poduku liječnika iz cijele regije, ne bi bila moguća precizna dijagnostika i prekrasan prikaz anatomije i izgleda ploda koje omogućuju svojim pacijentima.

ultrazvuk, pregled Možda te zanima... Vaša iskustva s 3D i 4D ultrazvuka u trudnoći Trudnoća

Napravili su i jedinstvenu mobilnu i web aplikaciju 'Žensko zdravlje' koja prvi put na hrvatskom jeziku omogućuje praćenje menstruacijskog ciklusa i trudnoće, a pacijenticama Rodilišta&Poliklinike Podobnik dodatno omogućava uvid u medicinsku dokumentaciju i slike te video s ultrazvučnih pregleda putem weba i pametnih telefona.

Zahvalni su svojim pacijentima koji su im stalna inspiracija i motivacija da se trude biti još bolji kako bi ponudili zaista najbolju uslugu i individualan pristup. Stoga su Vas povodom rođendana odlučili darivati, te Vas pozivamo na sudjelovanje na njihovoj Facebook stranici!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.