Trudnoća Porođaj 05. travnja 2019.

'Obavila si dobar posao, mama': Glumica podijelila video poroda kod kuće

Foto: Instagram/hilaryduff
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Kad sam vidjela da njena glavica izlazi, bila sam šokirana svojim osjećajima. Viđala sam žene koje se same saginju i izvlače svoje bebe vani, a ja to nisam mogla učiniti. Mislila sam: ''Sve je okej, tu sam, tu sam i moram završiti posao'', ali bilo je uistinu zahtjevno. U tom trenutku uopće nije bilo ugodno. Mislim da nisam bila sva svoja, moje tijelo je radilo što je trebalo', otkrila je Hilary Duff koja je svoje drugo dijete, kćer Banks rodila je kod kuće u kadi

Američka glumica i pjevačica Hilary Duff (31) krajem listopada 2018. godine rodila je kćerkicu Banks Violet Bair. Malena Banks prvo je dijete Hilary i glazbenika Matthewa Koma, a glumica iz braka s hokejašem Mikeom Comriem već ima sina Lucu Cruza (6).

Kada je svijetu predstavila svoju novorođenu kćerku, Hilary je otkrila i kako je kćer rodila kod kuće. Sada je konačno otkrila malo više o tome. Na Instagramu je podijelila kratki video sa svog kućnog poroda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve been wondering for a long time if I would ever share this video as it is extremely personal.... it was so absolutely lovely and rewarding(and shocking) that after giving birth to my baby girl we hugged ...for the first time, In my mind I like to believe that she was saying good job mom. Go team go. We did it. Together. Matt provided such a safe calm strength, my mommy and sissy were there to cheer me on, and of course my birth angels to make sure all was well and big brother (downstairs deep in legos). I cannot believe this day was only 5 months ago!! It seems like B has been here with us all along. The time is already going so fast..she tried avocado yesterday! Anyway... feeling blessed for this full hectic life and all the people in it. Happy 5 months Banks (oh and thanks for quitting colic) that was a doozy ( @rebeccacoursey_photosandfilm )

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

 ''Dugo sam dvojila hoću li podijeliti ovaj video jer je iznimno osoban... Bilo je apsolutno prekrasno i prva nagrada (i šokantno iskustvo) nakon poroda prvi put zagrliti svoju kćerku. U glavi sam zamislila kao da mi kaže ''Obavila si dobar posao, mama!''. Samo naprijed, ekipa! Uspjeli smo. Zajedničkim snagama. Matt je bio sigurna, mirna snaga, moja mama i seka bile su tu da me bodre, a tu su bili i moji anđeli (op.a primalje) koji su se brinuli da sve prođe dobro i veliki braco koji se dolje igrao lego kockicama. Ne mogu vjerovati da je od tog dana prošlo 5 mjeseci! Čini se da je mala B. oduvijek s nama. Vrijeme prebrzo leti već sada... Jučer je po prvi put probala avokado. Osjećam zahvalnost za ovaj hektični život i sve ljude u njemu. Sretno ti 5 mjeseci, Banks. (I, da, hvala što si prestala s grčevima!) Bilo je božanstveno!'', napisala je Hilary u opisu crno-bijelog videa. U njemu nježno grli svoju kćer u kadi za kućni porod i cijela je scena uistinu intimna i krajnje emotivna. 

Bilo me strah, moje tijelo je radilo što je trebalo

O čarima i manama kućnog poroda Hilary je već snimila podcast za Informed Pregnancy, a tamo je otkrila kako nije sve bilo baš tako idilično kao što je na samom videu.

Možda te zanima... Dobrodošlica braći i sestrama: 15 fotografija djece na porodu Trudnoća

Dok je rađala, njena obitelj gledala je televiziju. ''Kad sam zamišljala svoj porod, nisam zamišljala da su gledati Čuvare galaksije na televiziji. Luca mi je objašnjavao likove.'', rekla je Hilary čiji je porod išao sporo pa je obitelj gledala televiziju, a njena mama pripremala je večeru za njenog sina.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Kada se trenutak rođenja djevojčice približio, Hilary je preselila u kadu, a njen mozak je, kaže, prepustio sve njenom tijelu. U kadi je provela oko 90 minuta, a to joj je ispričao muž jer se ona osjećala kao da je unutra bila tek pola sata. Uz nju su bile i primalje čija je prisutnost bila ključna zbog trenutaka straha koji ju je povremeno obuzimao. Priznala je da je u nekim trenutcima bilo toliko strah da se pitala zašto nije u bolnici, pod lijekovima. 

''Iskreno, kad sam vidjela da njena glavica izlazi, bila sam šokirana svojim osjećajima. Viđala sam žene koje se same saginju i izvlače svoje bebe vani, a ja to nisam mogla učiniti. Mislila sam: ''Sve je okej, tu sam, tu sam i moram završiti posao.'', ali bilo je uistinu zahtjevno. U tom trenutku uopće nije bilo ugodno. Mislim da nisam bila sva svoja, moje tijelo je radilo što je trebalo.'' - prisjetila se Hilary čija se beba rodila malo modra, baš kao i njen stariji sin Luke.  

mama beba Možda te zanima... Priče o rađanju: Za porođaj su dovoljni majka i dijete Trudnoća

Međutim, u konačnici je bila sretna i zahvalna zbog svoje odluke i opet bi ju ponovila. ''Moja sestra bila je divna i puna podrške. Mislim da je moja mama bila malo više zabrinuta, ali stajala je uz mene.'', otkrila je Hilary koja je prvo dijete, kao 24-godišnjakinja, rodila u bolnici. Tada se, naime, previše bojala da bi planirala drugačiji porod. ''Sada sam starija. Majčinstvo volim više nego išta drugo. Nikada nisam mislila da će to biti tako, nikad nisam mislila da mogu biti toliko sretna i toliko ispunjena. Nije lako jer roditeljstvo samo po sebi nije lako, ali je radost.'', zaključila je Hilary koja je sretna zbog nešto drugačijeg dolaska na svijet kojeg je pružila svojoj sada petomjesečnoj djevojčici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Eva Amurri Možda te zanima... Poznata mama podijelila intimne fotografije poroda kod kuće Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.