Trudnoća Porođaj 21. prosinca 2016.

Mama na porođaju dojila starije dijete

dojenje porod
Foto: Facebook/Maegan Dougherty Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Snažna fotografija mame koja doji za vrijeme trudova odjeknula je u viralnom svijetu i pokazala svu snagu majčinske ljubavi

Fotografkinja Maegan Dougherty već skoro deset godina fotografira i prati važne obiteljske trenutke, nedavno je je uspjela zabilježiti rijedak trenutak za vrijeme jednog porođaja.

Kate Neal, fotografkinja vjenčanja, bila je u bolnici u trudovima, njezina dvogodišnja kći došla je u posjet i poželjela dojiti. Djevojčica je htjela sisati čim je ugledala mamu, a Kate je smatrala da bi joj dojenje moglo pomoći s ubrzavanjem porođaja. Je li nova trudnoća razlog za prestanak dojenja?

Da to nisu samo bapske priče pokazuju i neka istraživanja prema kojima stimulacija bradavica potiče lučenje hormona oksitocina koji izaziva kontrakcije. Pred kraj trudnoće oko polovica žene koristi prirodne metode kako bi si olakšale trudove, kao što su šetnje ili seks. Seks ipak neće ubrzati porod?

U ovom slučaju dojenje je pomoglo, Kate je dva sata nakon dojenja rodila drugo dijete

"Volim ovaj trenutak. Velika sestra bila je sretna jer vidi mamu i sisa. Trudovi su postali duži i intenzivniji", napisala je Maegan uz ovu fotografiju na Instagramu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.