Trudnoća Porođaj 01. prosinca 2015.

Mala babica: 11-godišnjakinja pomogla mami na porođaju!

obitelj, sestra, beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedanaestogodišnja Caitlin Burke bila je kod kuće kad je njenoj mami puknuo vodenjak te je uz pomoć telefonskih uputa medicinskog osoblja pomogla pri rođenju svoje sestrice, a nakon toga normalno otišla u školu

11-godišnja djevojčica Caitlin Burke iz Engleske želi biti primalja kad odraste, a već ima i iskustva u tom poslu! Naime, njezina mama ujutro je dobila trudove, nakon što je njezin partner izašao iz kuće, a nakon desetak minuta puknuo joj je vodenjak. Ova mama petero djece znala je da će uskoro roditi, a pomogla joj je najstarija kći Caitlin!

'Četvrto dijete rodila sam u kupaonici'

"Rekla sam Caitlin da nazove hitnu, a oni su joj preko telefona govorili što da učini. Caitlin je bila nevjerojatna. Teško mi je opisati što je sve učinila za mene. Vrištala sam od boli, a ona je ostala smirena cijelo vrijeme. Ja nikad ne bih mogla napraviti što je Caitlin napravila, ni sad, a kamoli u dobi od samo 11 godina...", rekla je mama Tara Knightley o svojoj hrabroj kćeri.

Uz pomoć medicinskog osoblja s kojima je razgovarala preko telefona, Caitlin je uspjela pomoći bebi da dođe na svijet, odmotati pupčanu vrpcu koja je bila omotana oko bebine glave i potaknuti bebu da počne plakati. "Bilo me strah i na početku sam malo drhtala, zato jer nikad u životu nisam vidjela nešto ovakvo!", rekla je Caitlin.

Njezina malena sestrica Elsa rodila se ujutro u 7 sati tako da je Caitlin nakon toga normalno otišla u školu. "Moji prijatelji i učitelji su bili jako sretni i ponosni na mene", rekla je djevojčica.

 

Šokantna ispovijest: 'Rodila sam u bolničkom WC-u'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.