Roditelji Sretna mama 13. siječnja 2015.

'Četvrto dijete rodila sam u kupaonici'

Zorica Omić
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Zorica Omić podijelila je nesvakidašnju priču s poroda svog četvrtog djeteta, 15-mjesečnog Tita kojega je neočekivano rodila u vlastitoj kupaonici jer nije stigla u rodilište

"Kad smo čekali naše četvrto dijete, bez obzira na to što smo već 'iskusni' roditelji, bojali smo se kako će proći porod jer jedno dijete nam je rođeno s oštećenjem mozga i naravno da smo osjećali strah. Jedan dan, dvoje mlađe djece i ja bili smo kod kuće, zabavljali se i čekali tatu i stariju kćer da stignu kući da svi skupa večeramo. U jednom trenutku nije mi bilo dobro i nakon par minuta znala sam da je stigao taj trenutak", priča 37-godišnja Zorica Omić iz Sesveta koja je svoje četvrto dijete, sina Tita, rodila kod kuće u kupaonici!

15-mjesečni Tito najmlađi je član obitelji, a na njegovom porodu potpuno neočekivano bili su i njegova 16-godišnja sestra Melani, devetogodišnja sestra Manuela te šestogodišnji brat Viktor.

"Kći me pitala kako mi može pomoći, a ja sam u teškim bolovima rekla da povede brata u sobu i da se zaigra s njim. Doslovce sam umirala od bolova. Nazvala sam supruga koji je čekao da kćer položi ispit u školi. Čim je čuo da sam dobila trudove, nazvao je kćer kojoj je malo bilo neugodno jer je pred cijelim razredom morala reći da treba kući jer joj mama ima trudove", opisuje događaje koji su prethodili porodu.

Kad je suprug Mevludin stigao kući, puknuo joj je vodenjak. Tada je otišla u kupaonicu, a suprug je krenuo nositi stvari u auto.

Odvajanje u bolnici

"Osjetila sam da maleni više ne želi čekati. Rekla sam: 'Brzo, vrati se, dijete će pasti na pod!' Suprug je otvorio vrata i u jednom trenu samo primio to malo stvorenje. Držao ga je i u tom trenu nismo znali što dalje jer jednostavno ne vjerujete da se to događa baš vama. Meni je iz sekunde u sekundu bilo sve lošije, krvarila sam i polako padala u nesvijest, a suprug je držao malenoga dok nije stigla hitna pomoć i oni su mu dali sterilne škare da prereže pupčanu vrpcu", priča Zorica koja nakon dolaska u bolnicu, 12 sati nije mogla vidjeti svoje dijete jer su joj rekli da 'ne znaju u kakvim je uvjetima rođeno'.

"Kad sam došla u bolnicu, pitali su me zašto sam čekala, napadali su me zašto nisam stigla prije u rodilište. To mi je bilo ružno od njih. Rodila sam četiri puta, ali jednostavno se tako dogodilo", kaže Zorica i objašnjava da je cijelo ovo iskustvo bilo prilično stresno.

Iako zna da njeno iskustvo zvuči zanimljivo, a neke trudnice rekle su joj da bi i one htjele roditi kod kuće, Zorica kaže da je nakog svega sretna što je sve ispalo dobro, a najviše joj je drago što je suprug bio uz nju.

"Brinula sam hoće li sve biti u redu, razmišljala što sve može poći po krivu. U stanu su mi odmah uzeli bebu, čak su ga i djeca vidjela prije mene, a u bolnici su ga zadržali na promatranju, iako je hitna potvrdila da je sve u redu", kaže, ali dodaje da ipak želi pohvaliti osoblje u Petrovoj bolnici jer su bebi odmah napravili ultrazvuk mozga i provjerili je li sve u redu. To su napravili iz mjere opreza jer je najstarijoj kćeri Melani, kad je bila beba, otkriveno teško oštećenje mozga.

"Naš Tito sada ima 15 mjeseci, miljenik je cijele obitelji, prohodao je s 10 mjeseci i najviše od svega voli se kupati i svaki tren ulaziti u kupaonicu. Pitamo se zašto", šali se mama Zorica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.