Trudnoća Porođaj 21. kolovoza 2019.

Doula otkriva kako obični češalj pomaže rodilji tijekom trudova

Foto: Facebook/Fox Valley Birth and Baby
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Razni su načini olakšavanja boli trudova, a američke doule otkrile su još jedan trik koji čak i vrijedi isprobati

"Jesi li znala da tijekom trudova i porođaja možeš koristiti češalj!? I ne, nije za tvoju kosu. Naime, kad češalj čvrsto stisneš dlanovima, može ti pomoći pritisnuti akupunkturne točke na tvojim rukama.

Također igra ulogu i u olakšavanju boli u vratu. Ako se mozak može usredotočiti samo na određeni broj podražaja, a živčani završeci su na prstima, brže dolaze do tvog mozga i pomaže tvom tijelu da zaboravi na kontrakcije", napisale su doule na Facebook stranici Fox Valley Birth and Baby.

Možda te zanima... Moćna fotografija: Ovako izgleda trbuh u trenutku kontrakcija Trudnoća

Razni su načini za olakšavanje boli trudova i tijekom porođaja, od bazena, disanja, hipnoze, ljuljanja na pilates lopti, a nekima je to i ples, a sada doula Jen Davel iz Wisconsina tvrdi da se češalj sa sitnim zupcima koristi već godinama kao pomoć u rađaonicama ili porodima kod kuće.

"Čula sam za praksu korištenja češlja za ublažavanje bolova trudova na porodu kod kuće. Primalja ga je savjetovala rodilji i od tad ga uvijek držim u svojoj torbi za porode", ispričala je.

Davel je suvlasnica Fox Valley Birth and Baby s doulama Mary Nieland i Laurom Kralovetz, a njihova objava iznenadila je mame i trudnice koje su komentirale da nisu čule za ovo, ali im svakako zvuči zanimljivo za isprobati.

bol u leđima Možda te zanima... Primalja savjetuje: Kako ublažiti bol tijekom trudova? Trudnoća

Kako držati češalj?

Za sve buduće mame i one koji se pitaju kako točno držati češalj da bi pomogao smanjiti bolove, doule su objavile dvije fotografije.

Možda te zanima... Što se događa s tijelom za vrijeme poroda? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.