Trudnoća Porođaj 12. travnja 2022.

Moćna fotografija: Ovako izgleda trbuh u trenutku kontrakcija

Foto: instagram/meredithwestinphotography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Napravila sam nekoliko fotografija između trudova, a zatim sam čekala vrhunac kontrakcije kako bih uhvatila tijelo i trbuh'

Kontrakcije neposredno prije dolaska bebe mogu biti snažne munje, bolovi u cijelom tijelu, ali to iskustvo je dio vrhunaca rođenja. Kroz to, žene mogu osjetiti koliko su njihova tijela nevjerojatna - ali vidjeti ih je potpuno drugačije. Fotografkinja specijalizirana za porode Meredith Westing iz Gather Birth uspjela je to dokazati, snimivši jednu nevjerojatnu fotografiju majke u trenutku dok ima kontrakcije i njeno tijelo prolazi kroz snažne porođajne bolove

Možda te zanima... Što se događa s tijelom za vrijeme poroda? Trudnoća

Ova fotografkinja iz Minneapolisa u Minnesoti za Mom.com je ispričala kako joj je čast vidjeti svoje klijentice koje prolaze kroz porođaj. To se vidi kroz sve njene fotografije, ali ova fotografije je drugačija. Na fotografiji, koju je Westing objavila na svom Instagramu, vidi se kako doula Gina Dolski smiruje trudnicu dok prolazi kontrakcije ali je i uhvatila trenutak koji pokazuje promjene kroz koje njeno tijelo prolazi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My business partner Gina (@thesownseed) is the best doula I know. We had the privilege of attending two births together in the last week and I am always so impressed by how invested, intuitive, and fun she is at births. In this photograph, she’s sitting with our client as she works through contractions on our favorite labor spot: the dilation station (also known as the toilet! 🤣). Her gentle touch let our client know that she was supported, and her words reminded our client to keep her body soft and her shoulders relaxed. . Let’s make this a doula appreciation post! Who was your doula? What’s something about them that will always stick with you?

A post shared by Minnesota Birth Photographer (@meredithwestinphotography) on

"Na ovoj fotografiji doula sjedi s klijenticom koja prolazi kroz kontrakcije. njezin nježni dodir dao je trudnici podršku, a njezine riječi podsjetile su je da joj tijelo mora ostati mekano, a ramena opuštena", ispričala je Meredith.  Fotografija je zadivljujuća i pokazuje oblik majčinog trbuha u trenutku kad ga pogodi kontrakcija.

"Napravila sam nekoliko fotografija između trudova, a zatim sam čekala vrhunac kontrakcije kako bih uhvatila tijelo i trbuh", prisjeća se Westin.

Možda te zanima... Usporedila dva poroda: Moćne fotografije otkrivaju važnost položaja rađanja za ženu Trudnoća

 

A njezino se strpljenje isplatilo. Fotografija je na Instagramu sakupila više od tisuću lajkova, ali Westin kaže da ju je totalno iznenadila popularnost. "Bila sam toliko iznenađena kad je ova fotografija postala viralna!“, ispričala je. "To su obično fotografije koje prikazuju novu bebu, ekstremne emocije ili trenutak rođenja koji privlače puno pažnje." Ali Westin priznaje da su na internetu "ljudi bili fascinirani oblikom njezina trbuha i činjenicom da je bila u kupaonici."

"Porod na WC-u može biti tako učinkovit i sretna sam kad vidim da konačno dobiva priznanje kakvo zaslužuje", našalila se Meredith.

Možda te zanima... 10 stvari koje babice žele da trudnice prestanu raditi Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.