Trudnoća Liječenje neplodnosti 14. siječnja 2018.

Sestre donirale jajne stanice i do sad imaju 22 biološke djece

Foto: Facebook/Samara van der Worp
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dvije sestre iz Australije odlučile su pomoći parovima koji se bore s neplodnošću

Sarah i Samara Van Der Worp su sestre iz Australije za koje bi se moglo reći da usrećuju i ispunjavaju snove neplodnim parovima tako što doniraju jajne stanice. Samara se i sama borila s neplodnošću prije nego je dobila sina Alexa. Nakon tog iskustva željela je pomoći i drugima koji se bore s tim problemom.

"Otkrila sam da imam fantastična jajašca i da sam nevjerojatno sretna da imam svog sina pa želim pomoći", objasnila je Samara svoje razloge za darivanje. Tako je došla na ideju da daruje stanice, a šest mjeseci nakon njezine prve donacije i njezina sestra Sarah je odlučila napraviti isto. 

"Cijeli proces sličan je upoznavanju partnera na Internetu, čitate oglase od ljudi i pošaljete im poruku, a zatim ih upoznate", objasnila je. Sestre sada imaju 22 biološke djece, a kao donatori, one imaju ulogu u životu te djece. 

Možda te zanima... 26-godišnjakinja rodila bebu začetu prije 25 godina Trudnoća

'Oni nisu naša djeca'

Sarah i Samara se slažu da nakon što daruju jajne stanice, one više ne pripadaju njima. "Oni nisu vaša djeca, pripadaju nekom drugom. Samo dijelite malo DNA", objašnjava Sarah za stranicu MSN. U Australiji je nezakonito plaćati jajne stanice, ali donatori mogu imati neke medicinske troškove koje primatelji mogu pokrivati. Sestre više nemaju namjeru donirati jajne stanice jer po australskom zakonu broj donacija je ograničen. Za Sarah je ovo putovanje gotovo osim ako neka obitelj kojoj je već darovala jajašca želi još djece.

Surogat majčinstvo - da ili ne?

Posted by Samara van der Worp on 29. srpnja 2016
surogat Možda te zanima... Dar kćeri: 53-godišnjakinja rodila svoju unuku Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.