Trudnoća Liječenje neplodnosti 06. studenoga 2016.

Saznala da ne može imati djecu, a onda joj sestra dala najljepši dar

sestra surogat
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zbog bolesti koju ima odmalena, Aimeena maternica bila je puna tkiva. No ona to nije znala. Četiri trudnoće završile su spontanim pobačajem. Već su bili odustali. No tada ju je nazvala sestra

Aimee Morrisby (26) i njezin suprug Jake iz Toowoombe u Australiji pokušavali su dobiti dijete od njezine 21. godine. No zbog problema nisu uspijevali. Saznala je da nikad neće moći imati djecu. Taman kad se počela navikavati na tu činjenicu, nazvala ju je njezina sestra Shayna.

"Ajmo imati bebu!", rekla joj je i ponudila se da joj bude surogat majka. "Jesi li sigurna?", pitala ju je Aimee u nevjerici.

"Nije mi bilo jasno zašto bi riskirala svoj život da rodi dijete za mene. Nisam mogla vjerovati da bi netko riskirao sve za mene", ispričala je Aimee za Daily Mail.

Dar kćeri: 53-godišnjakinja rodila svoju unuku

Bolna borba s neplodnošću

Kada je imala 21. godinu Aimee je završila na Hitnoj pomoći zbog bolova u abdomenu zbog njezine Hirschsprung bolesti. Tada su ustanovili da u reproduktivnom dijelu ima jako puno tkiva. Doktor joj je savjetovao da počne raditi na bebi ako želi imati djecu. Uslijedilo je osam bolnih ciklusa IVF-a i četiri trudnoće koje su završile spontanim pobačajem. Aimee je kasnije saznala da su njezine prijašnje operacije pretvorile njezinu maternicu u klupko tkiva koje otežava opstanak bebi.

Nakon spontanih pobačaja i tragedija na porodu, napokon dobili drugo dijete

"Kada sam u 9. tjednu izgubila blizance otišla sam po drugo mišljenje. Našla sam se s kirurgom koji mi je pokazao kako izgleda moja maternica. Bila je to velika lopta tkiva. Tada sam se vratila mom IVF specijalistu koji mi je rekao: Nećeš moći ostati trudna. I, to je bio kraj", ispričala je.

Sestra postala surogat majka

Njezina sestra Shayna došla im je kao anđeo kada su njih dvoje već odustali. Ona je inače već majka dvoje djece. Shayna je zatrudnjela s jednim od Aimeenih zamrznutih embrija koji su ostali sačuvani uslijed IVF procesa. 

"Čim smo se dogovorile, odmah sam dala otkaz kako bih bila bliže sestri", objasnila je Aimee. Shayna je rodila predivnu djevojčicu Francescu u vodi. I Aimee i Jake bili su prisutni na porodu.

Surogat majčinstvo - da ili ne?

"Iskusila sam i porod svoje kćeri i porod svoje sestre. Kad je Francesca izašla iz vode i moj muž prerezao pupčanu vrpcu, ja sam bila oduzeta. Nisam se mogla pomaknuti. Nisam mogla vjerovati što je upravo učinila", prepričala je Aimee.

Francesca danas ima sedam mjeseci i vrlo je sretna beba. Shayna se također osjeća dobro i brzo se oporavila nakon poroda.

"Moj najveći savjet majkama koje pokušavaju prijeći sve granice je da je u redu prestati pokušavati zatrudnjeti u svom tijelu. Na kraju krajeva, moja kćer danas ne bi bila ni tako sretna ni tako zdrava da sam je ja rodila", zaključila je Aimee. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.