Roditelji Zanimljivosti 03. lipnja 2016.

Misionarski par posvojio embrije i dobio trojke!

embriji, trojke
Foto: Facebook/Aaron Halbert
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bračni par Aaron i Rachel Halbert i prije vjenčanja znao je da želi posvojiti djecu crne rase. Imali su problem s neplodnošću, pa su posvojili dvije bebe, a poslije toga i dva embrija, a nakon postupka izvantjelesne oplodnje, Rachel je rodila tri djevojčice

Prezbiterijanski misionarski bračni par Aaron i Rachel Halbert i prije vjenčanja je znao da želi posvojiti djecu crne rase. Osim što su imali problem s neplodnošću, željeli su posvojiti djecu koja imaju manje prilike za obitelj, objasnio je Aaron Halbert za Washington Post. Međutim, ta odluka odvela je njihov život u nevjerojatnom smjeru. 

Aaron i Rachel posvojili su dvoje afroameričke djece, curicu i dječaka. Njihova "drugačija" obitelj izazvala je različite reakcije, naišli su na rasizam i odobravanje.

Kršćanski centri prihvaćaju embrije i daju ih na posvajanje neplodnim parovima

Poslije posvajanja nisu željeli širiti obitelj dok nisu čuli za Nacionalni donatorski centar embrija. Uobičajeno je da se embriji uništavaju ili daju u službu znanosti, međutim kršćanski centri prihvaćaju embrije kako bi ih mogli dati na "posvojenje" parovima koji se bore s neplodnošću. 

Dirljive fotografije djece na dan kad su posvojena

Bračni par Halbert odlučio je svojoj djeci podariti još braće pa je Rachel ušla u postupak izvantjelesne oplodnje uz pomoć dva donirana afroamerička embrija. Onda se dogodilo nešto čudesno, jedan embrij razdvojio se na dva.

Posvojili dvije bebe i tri embrija

“Moja prekrasna supruga, bjelkinja poput mene, rodila je naše prekrasne afroameričke trojke, tri kćeri koje smo usvojili kao embrije. Te slatke djevojčice uskoro će doći kući i upoznati 3-godišnjeg brata i 2-godišnju sestru, koje smo usvojili kao bebe. Ova situacija za mene je nešto potpuno prihvatljivo i uzimam je kao uobičajenu. Ali izgleda da ono što je nama logično i potpuno prirodno kod ljudi izaziva različite reakcije pa često moramo objašnjavati naše postupke.", otkrio je Aaron nakon rođenja trojki za Washington Post.

"Postoji velika ljepota u multirasnoj obitelji, te razlike čine nas bogatijima i ispunjavaju naš život. Prisiljava vas da razmišljate, pričate i djelujete na nov način." dodao je ponosni otac.

U samo godinu dana par je dobio šestero djece!

"Ovakav život nismo planirali prije 12 godina dok smo bili u vezi i planirali posvojenje, ali zahvali smo za ovaj Božji blagoslov i malene koje nam je dao da se brinemo o njima.", rekao je Aaron. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.