Trudnoća Liječenje neplodnosti 20. prosinca 2017.

26-godišnjakinja rodila bebu začetu prije 25 godina

Foto: Facebook/Southern Charm Portraits
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

26-godišnja Tina rodila je djevojčicu iz doniranog embrija zamrznutog 1992. godine, najduže smrznutog embrija koji je kasnije rođen

Žena iz Tennesseeja je prošli mjesec rodila bebu iz embrija zamrznutog 1992. godine. 26-godišnja Tina i 33-godišnji Benjamin Gibson su 25. studenog postali ponosni roditelji Emme Wren. Djevojčica Emma je kao embrij smrznuta u listopadu 1992. godine kada je njezina majka Tina bila stara samo 18 mjeseci. "Taj zametak i ja smo mogle biti najbolje prijateljice", rekla je Tina.

Tihana Kunštek Možda te zanima... Nakon 10 godina i 25 potpomognutih oplodnji, rođen je moj dječak ispod duge Roditelji

 

Emma je prilikom poroda bila teška oko 2,9 kilograma i dugačka oko 50 centimetara. Emma drži rekord najdulje zamrznutog embrija koji je kasnije rođen. Tina i njezin muž su odlučili potražiti pomoć u Nacionalnom centru za donaciju zametaka (NEDC) u Knoxvilleu u kojem se nalaze embriji koje njihovi biološki roditelji nisu iskoristili. Centru su donirani embriji iz svih 50 američkih saveznih država kao i iz stranih zemalja. 

Posted by Southern Charm Portraits on 12. prosinca 2017

Embrij je odmrznut u ožujku ove godine i umetnut u maternicu dva dana kasnije. Bračni par Gibson, koji ne može imati djece jer Benjamin pati od cistične fibroze, razmišljao je posvajanju djeteta prije nego što je pristao na 'posvojenje zametka'. "Emma je slatko čudo. Izgleda savršeno", rekao je tata Benjamin. 

embriji, trojke Možda te zanima... Misionarski par posvojio embrije i dobio trojke! Roditelji

U centru navode da 49 posto umjetnih oplodnji završi rođenjem. Oko tri četvrtine doniranih embrija preživi zamrzavanje u proces otapanja, a Jeffrey Keenan, medicinski direktor centra, kaže kako imaju tu privilegiju pomoći parovima da postanu roditelji. "Nadam se da će ova priča potaknuti ostale da doniraju "ostavljene" zametke obiteljima koje ih žele", rekao je Keenan. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.