Trudnoća Liječenje neplodnosti 27. veljače 2018.

Koji su najčešći uzroci neplodnosti?

par krevet
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U većini slučajeva, uzrok neplodnosti je izostanak ovulacije ili slaba oplodna moć muškog sjemena, kaže specijalist ginekologije i porodništva, uži specijalist humane reprodukcije dr.sc. Erden Radončić iz Poliklinike Vili. Saznajte koji još česti problemi mogu otežati začeće

"Po definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, postoje najčešći uzroci neplodnosti. U oko 40 posto je problem u ovulaciji, što uključuje sindrom policističnih jajnika, u sljedećih 40 posto radi se o slabom oplodnom potencijalu muškog sjemena, oko 20 posto je endometrioza, oko 15 posto ne možemo jasno definirati uslijed čega je došlo do neplodnosti i to definiramo kao idiopatska neplodnost koja zahtijeva multidisciplinarni pristup liječenju. No daleko najčešći razlog je ili problem anovulacije ili sa sjemenom muškarca te mehanički faktor", navodi specijalist ginekologije i porodništva, uži specijalist humane reprodukcije dr.sc. Erden Radončić iz Poliklinike Vili. 

-

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.