Školarci Zdravlje osnovnoškolca 18. rujna 2019.

Sumnjaš li da tvoje dijete zloupotrebljava opojna sredstva? Provjeri besplatno

Foto: Guliver/Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji koji u svojim domovima pronađu sumnjive tvari mogu ih anonimno dostaviti NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“

Ovisnost o drogama predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih, ali i društvenih problema kojemu su najpodložnije mlade osobe, posebice adolescenti. S obzirom na to da su roditelji i članovi obitelji prve osobe koje primijete simptome zlouporabe opijata, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, u suradnji s Gradom Zagrebom i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, pokrenuo je 2017. godine projekt protiv zlouporabe droga koji omogućuje anonimnu i besplatnu analizu opojnih sredstava

Možda te zanima... Granice u odgoju tinejdžera: Kako pregovarati i ne popustiti? Školarci

Roditelji koji u svojim domovima pronađu sumnjive tvari mogu ih anonimno dostaviti NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, koji će ih potom analizirati te povratno upozoriti na eventualnu zlouporabu zabranjenih sredstava. Ovo je projekt brze, besplatne i anonimne analize droge kojemu je cilj prevenirati i spriječiti zlouporabu zabranjenih opojnih sredstava.

 | Author: Promo Foto: Promo

Pravovremena saznanja o zlouporabi droga, posebice među adolescentima, omogućavaju da se ovom problemu pristupi u najranijoj fazi, kako u smislu otkrivanja novih korisnika, tako i smanjenju broja postojećih.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16. U slučaju pozitivnog rezultata roditelji se mogu obratiti Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti/Odjel za prevenciju ovisnosti Zavoda telefonom na broj 01 38 30 066. 

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Možda te zanima... Djeca u Hrvatskoj alkohol probaju već s 13 godina ili mlađe Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.