Školarci Škola 29. studenoga 2017.

Djevojčice su bolje od dječaka u timskom rješavanju problema

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nedavno istraživanje otkrilo je da su djevojčice bolje opremljene za rad na radnom mjestu te da se bolje nose s modernim načinima rada

Prema prvom svjetskom istraživanju koje je ispitivalo vještine kod djece, otkriveno je da su djevojčice bolje od dječaka u timskom raduOrganizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) provela je istraživanje na 125 000 školaraca u dobi od 15 godina kako bi saznali koliko dobro djeca rješavaju probleme zajedničkim snagama.  

djevojčica dječak Možda te zanima... Djevojčice vrlo rano misle da su muškarci pametniji Vrtić

U svakoj od 52 države koje su bile uključene u istraživanje - djevojčice su imale bolje rezultate od dječaka. Glavni tajnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, José Angel Gurría smatra kako bi veći naglasak trebao biti na poboljšanju timskog rada između djece.

"U svijetu u kojem se socijalne vještine iznimno cijene, obrazovne ustanove trebale bi više njegovati ove vještine sistematski kroz školski kurikulum", objasnio je i dodao kako roditelji i društvo moraju 'odigrati' svoju ulogu kod razvijanja boljih socijalnih vještina koje su potrebne za bolji i kvalitetniji život. 

Možda te zanima... Kako poticati emocionalni i intelektualni razvoj djeteta Roditelji

Zanimljivo je spomenuti i da je istraživanje pokazalo kako u timskom radu bolje funkcioniraju djeca koja se bave sportom, a ona koja su više vremena provodila igrajući videoigrice - imala su lošije rezultate kad je u pitanju timsko rješavanje problema.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.