Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 30. kolovoza 2016.

Sport djeci pomaže i kod razvoja kognitivnih sposobnosti

djeca vježbanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako bi djeci igranje na svježem zraku bilo primamljivije od sjedenja pred računalom ili TV-om, najvažnije je odabrati način rekreacije koji će ih najviše zaokupiti

Djeca bi trebala provesti najmanje sat vremena dnevno u nekoj fizičkoj aktivnosti, preporučuju stručnjaci. Redovito vježbanje nije važno samo zbog razvoja fizičke konstitucije nego i mentalnog sazrijevanja. Tako će nogomet, osim što je odličan za razvoj kondicije i krvotoka kao i za izgradnju čvrstih kostiju, naučiti djecu što je timski rad, ali i kako se nositi s porazom.

Osim toga, bez obzira na to koju rekreaciju odabrali, mozak će dobivati ​​više kisika i poticati rast novih stanica. Nova istraživanja pokazala su da novi neuroni nastaju sve do kraja puberteta. Tako će, zahvaljujući sportu, rasti i kognitivne sposobnosti, a djeca će se riješiti i viška energije, i lakše se koncentrirati. Zato će rekreacija poboljšati i uspjeh u školi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.