Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 25. rujna 2016.

5 savjeta kako pomoći djetetu da pobijedi ovisnost o videoigricama

dječak računalo kompjuter
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svakom djetetu su kompjuterske igrice zanimljive, naročito u modernom dobu. I u redu je da dijete ponekad provede vrijeme za računalom igrajući igrice, ali to vrlo lako može pretvoriti u ovisnost

1. Prepoznajte problem

Skrenite djetetu pažnju o lošim učincima ovisnosti o video igricama. Ono mora surađivati, saslušati vas i samo shvatiti što je ovisnost, kako bi je uspješno i savladalo. Umjesto računala, uposlite vašeg mališana da radi nešto produktivno.

2. Pripremite plan

Bez odgovarajućeg planiranja i odlučnosti, vrlo je teško pobijediti ovisnost o igricama. Pripremite plan s razumnom količinom vremena, koje ćete djetetu dodijeliti za igranje video igrica.

3. Držite se plana

Pokušajte se držati plana. U početku će taj plan možda imati i neke nedostatke, ali važno je da se trudite kako bi postupili ispravno. Nemojte dopustiti da se vaše dijete osjeća prisiljenim ostaviti igre. Pomozite mu da shvati da postoji puno više igara na otvorenom, koje su daleko zabavnije.

4. Igrajte se zajedno

U većini slučajeva, djeca igraju igrice kada nisu u mogućnosti igrati se s nekim drugim. Uključite se u svijet igračaka i budite vi ta osoba s kojom će se vaše dijete igrati.

5. Spriječite povratak ovisnosti

Kada vaše dijete želi svoje slobodno vrijeme potrošiti igrajući videoigre, teško je to "izbaciti" iz njega. Međutim, ako svoj plan provodite kako treba, ovisnost se neće vratiti. Proces će, ustvari, ići relativno lako, ako mališan želi surađivati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.