Roditelji Tatina zona 28. veljače 2024.

5 rečenica koje nisam smio reći ženi nakon što je rodila

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata troje djece podijelio je pet stvari za koje bi želio da nikad nije rekao supruzi nakon što je rodila njihovo prvo dijete

Clint Edwards, ponosni je roditelj troje djece, a prvi put je postao tata kad je imao 24 godine. Poznati bloger i autor nekoliko knjiga o roditeljstvu priznaje kako tada nije imao pojma što radi. "Bio sam mlad, zbunjen i uplašen, a zbog svega toga sam rekao neke zbilja glupe rečenice svojoj ženi. Danas se osjećam grozno zbog toga i zbog toga sam odlučio popričati sa sobom iz prošlosti", napisao je ovaj tata i dodao kako se nada da će novi očevi naučiti nešto iz njegovih pogrešaka

Možda te zanima... 10 stvari koje bi svaki novi tata trebao znati Roditelji

Ovo je pet rečenica za koje Clint priznaje kako ih nikad nije smio reći svojoj ženi nakon što je rodila njihovo prvo dijete:

1. 'Kad je doktor rekao da se ponovno možemo seksati?'

'Jadan ti'. Nekoliko mjeseci bez seksa. Tvoja žena je upravo rodila dijete od tri kilograma, u mom slučaju joj je dijete 'iščupano' iz duboke otvorene rupe u trbuhu (carski rez), ali to je ništa u usporedbi s time koliko si ti napaljen. Čovječe...nosi se s time! Tvoja žena je upravo devet mjeseci nosila vašu bebu, zatim imala veliku operaciju u kojoj je živo biće izvučeno iz nje i zatim je ugrubo ponovno 'sastavljena' natrag. Zar zbilja misliš da joj sad sao trebaš ti i tvoja pitanja o seksu? Razmisli glavom. Daj njezinom tijelu da se odmori, itekako je zaslužila.

2. 'Kad ćemo ponovno početi vježbati?'

Znam što si tu napravio. Lukavo si rekao 'mi', a ne 'ti'. Znaš li što je tvoja žena upravo čula? 'Trebaš se primiti posla i napokon izgubiti ove kilograme iz trudnoće' ili 'Nisi mi više privlačna nakon što si rodila'. S tim pitanjem si zapravo potvrdio ono čega se većina žena boji nakon poroda. Svaka čast, budalo. Oboje se prilagođavate na novu bebu, ali tvoja žena se prilagođava na novu bebu i na novo tijelo. Oženio si je jer je preslatka i predivna. Jer te je učinila da se osjećaš boljim čovjekom. Ne zato jer je super izgledala u uskim trapericama. Zbog toga, razmisli još jednom i daj novoj mami da diše. 

5 stvari koje tate poručuju mamama

3. 'Umoran sam'

Slušaj, razumijem te. Imati bebu iscrpljujuće je za oboje roditelja. Ne kažem da nisi umoran. Ali, kažeš li ženi da si umoran, ona će osjećati kao da nešto treba napraviti kako bi ti pomogla da se odmoriš. Ili je to kao da je pitaš da te utješi ili nagradi što si takav 'heroj'. To sada nije njezin posao. Možeš potražiti emocionalnu podršku oko toga koliko si umoran bilo gdje drugdje. Jer, znaš što? Ona je ta koja dolazi ponovno k sebi, koja proizvodi mlijeko kako bi nahranila vašu bebu. Ona nema energije kako bi tebe utješila oko toga što se osjećaš umorno i zato, učini joj uslugu i nemoj se žaliti o tome koliko si umoran.

Možda te zanima... 'Legneš zadnja, ustaješ prva. A tata? On se umori na poslu' Beba

4. 'Um...moram li ja promijeniti pelene?'

Da, da moraš! Ti si tata. Ovo je partnerstvo. Ako je beba zaprljala samu sebe, riješi to. Nemoj prosljeđivati prljavi posao svojoj ženi. Imaj malo ponosa. Ovo je novo doba. Ravnopravan muškarac može promijeniti pelenu i osjećati se dobro zbog toga. Iskoristi prednost činjenice što možeš i jednostavnim činom mijenjanja pelena bez prigovaranja - budi od pomoći svojoj obitelji. Prestani biti lijen i prestani se ponašati kao da si bolji od tog posla!

'Pravi muškarac brine o bebi dok mama odmara'

5. 'Sad si na porodiljnom. To je kao produženi godišnji'

Ne! NIJE! To je vrijeme oporavka, budalo jedna. To je vrijeme kada se tvoja žena oporavlja, dolazi k sebi i povezuje se s bebom. Trebala bi dobiti koliko god vremena joj je potrebno. Ono što si zapravo htio reći je ovo: Da barem ja mogu dobiti rodiljni kako bih brinuo za tebe i naše dijete. Kako bih proveo više vremena s vama. Trebao bi biti ljut samo ako ne možeš dobiti rodiljni kako bi više pomogao ženi i brinuo se za vaše dijete, to jedino. 

Možda te zanima... Zašto tate u Hrvatskoj još uvijek ne koriste rodiljni dopust? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.