Roditelji 02. srpnja 2024.

Ova su se djeca slavnih odrekla svojih slavnih prezimena

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi maštaju o tome da nose slavno prezime i smatraju da bi to riješilo mnoge njihove brige i probleme. A oni koji to imaju – nekad jednostavno ne žele.

Biti dijete slavne osobe ima puno pogodnosti, u to smo sigurni. Lijepo je odrastati kao dijete nekog tko je stekao određeni status u društvu, nekog tko ima brojne olakšice, nekog tko, na kraju krajeva, ima dovoljno novca za, hm, puno tog. Naravno, nije novac nikakvo mjerilo, ali recimo da – dobro dođe. No, takvo odrastanje krije i neočekivane zamke.

Možda te zanima... Willow Smith se zbog svoje nesigurnosti i dva slavna roditelja trudila još i više u životu Školarci

Da, može biti uistinu teško tražiti vlastiti životni put kad postoje određena očekivanja koja te prate – bez obzira na to očekuju li roditelji to od tebe ili oni drugi. Zato možemo shvatiti djecu slavnih osoba koja su promijenila svoje prezime u nadi da će to nekako pozitivno utjecati na njihov život i skinuti s njihovih leđa određeni dio tereta.

Evo koja su djeca slavnih – a nekad i oni sami slavni – odbacila prezimena svojih roditelja.

Suri Cruise: Suri Noelle

 | Author:

Iako nam se čini kao da je to nemoguće, jer vrijeme stoji, sigurni smo, kći Katie Holmes i Toma Cruisea Suri je maturantica. Njezini su roditelji rastavljeni, a tata je neupitno veliko ime filmske industrije. No, ipak, na dan kad je maturirala, u školskom je programu navedena kao Suri Noelle umjesto Suri Cruise.

Shiloh Jolie-Pitt: Shiloh Jolie

 | Author:

Na svoj 18. rođendan, Shiloh Jolie-Pitt - jedno od šestero djece Angeline Jolie i Brada Pitta - podnijela je zahtjev za izbacivanje onog dijela 'Pitt' iz svog prezimena. Ona nije prva od svoje braće i sestara koja koristi samo prezime Jolie. I 15-godišnja Vivienne odnedavno se navodi kao Vivienne Jolie, a i Zahara se nedavno predstavila kao Zahara Marley Jolie.

Inače, i sama Angelina također je odustala od prezimena svog slavnog oca, 2002. godine podnijevši zahtjev za promjenu prezima Voight, zbog lošeg odnosa s tatom Jonom Voightom.

Malia Obama: Malia Ann

Kako bi izbjegla sve predrasude koje dolazi s činjenicom da je ona kći predsjednika (roditelji su joj, naravno, Barack i Michelle Obama), Malia Obama (25) ja na Sundance Film Festivalu, gdje je debitirala sa svojim kratkim filmom, izbacila svoje prepoznatljivo prezime i postala Malia Ann — s tim da je Ann njezino srednje ime.

Micheál Neeson: Micheál Richardson

 | Author:

Sin Liama ​​Neesona, Micheál, promijenio je očevo prezime iz dirljivog razloga: u čast svoje majke Natashe Richardson, koja je umrla nesretnim slučajem 2009. godine.

Emilio Estevez

 | Author:

Emilio Estevez koristi pravo prezime svog slavnog oca, odričući se umjetničkog imena, Martin Sheen, koje je njegov otac koristio tijekom cijele svoje karijere. Martin Sheen je rođen kao Ramon Estevez, a kasnije u životu je požalio promjenu prezimena. Zato mu je bilo još više drago što ga je zadržao sin Emilio.

Nicolas Coppola: Nicolas Cage

 | Author:

Nisu uvijek roditelji u pitanju, nego je to nekad – ujak. Francis Ford Coppola bio je ujak danas slavnog Nicholasa Cagea, a predstavljao je obitelj od koje se mladi glumac želio udaljiti. On je odlučio da ne želi da ga se povezuje isključivo s obitelji i slavnim ujakom.

Možda te zanima... Ah, ti tinejdžeri: Pink otkrila zašto je njezina kći zapravo obrijala glavu Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.