Trudnoća 29. svibnja 2024.

Hailey Bieber se čudi svojim trudničkim željama, a stručnjaci kažu da su normalne

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U trudnoći imamo razne želje i većina njih je sasvim uobičajena, ma koliko nam se neobičnima činile, posebno ako nam je to prva trudnoća…

Čokolada s krastavcima, sir i vrhnje s kakaom, lubenica usred zime… Sjećaš se svojih trudničkih želja i prohtjeva? Nisu uvijek suvisle te želje, ali ne možeš protiv njih. I ne možeš im ničim drugim zatomiti. Nekad sama sebi trudnica nije logična niti si može objasniti te svoje želje, ali zna da ih mora ispuniti. I gotovo.

Možda te zanima... Ovih 5 namirnica pomaže u borbi protiv mučnina tijekom trudnoće Trudnoća

Hailey Bieber, supruga pop zvijezde Justina Biebera, podijelila je na svom Instagramu neke od želja koje je proganjaju u ovoj, prvoj, trudnoći, ali je ujedno i zamolila pratitelje da je ne osuđuju. Niti jedna žena koja je bila trudna neće je osuđivati. Niti jedan tata koji je usred noći trčao po nešto naručeno na drugi kraj grada – neće je osuđivati, nego će suosjećati s Justinom.

„Trenutno moja najveća želja. Salata od jaja s kiselim krastavcima na vrhu i s ljutim umakom. I ne, nemojte me osuđivati“, napisala je Hailey uz fotografiju svoje hrane.

I kao što smo rekli, vjerojatno je niti jedna žena neće osuđivati. Uostalom, uopće ne zvuči loše ta njena kombinacija – barem ne u odnosu na mnoge koje smo osjetili i čuli. Nisu rijetki slučajevi gdje žene koje su vegetarijanke već godinama prije trudnoće, najednom osjete poriv jesti meso.

Inače, stručnjaci kažu da se ove želje i prohtjevi za određenom hranom u trudnoći intenziviraju u drugom tromjesečju i nestaju u trećem. Prema BabyCentru, žudnja za određenom hranom u trudnoći vrlo je česta. Prema statistikama u SAD-u između 50% i 90% žena prijavljuje želju za određenom neobičnom hranom tijekom trudnoće. U anketi koju je BabyCenter proveo s trudnicama u svojoj zajednici, želje su varirale od masnoće od odreska, preko umaka na žlicu, pa do crnih maslina na kolaču od sira.

Žudnje u trudnoći su logične

„U redu je udovoljiti većini želja za hranom u trudnoći. Često to potičem jer je toliko žudnji za određenom hranom s visokim sadržajem određenih nutrijenata potrebnih u trudnoći“, kaže Ryann Kipping, prenatalni nutricionist. „Na primjer, mnoge trudnice žude za mlijekom, a mlijeko je izvrstan izvor joda, za kojim se potrebe u trudnoći povećavaju za gotovo 50%.“

Drugim riječima, želje su tu s razlogom i treba slušati vlastiti organizam.

Mnoge su slavne trudnice objavljivale svoje želje u trudnoći. Pored ove salate od jaja Hailey Bieber, tu je bio i sendvič od sira i kiselih krastavaca Kourtney Kardashian, sladoleda od kiselog kupusa i jagoda Rumor Willis, te brojne druge želje.

Sir, sladoled i salate od jaja relativno su masne namirnice i žudnjom za njima, kažu stručnjaci, tijelo zapravo želi povećati zalihe masti kako bi pomoglo bebi u razvoju. Iako se ne zna točan razlog i povod za te žudnje, one mogu biti povezane s hormonalnim ili fiziološkim promjenama.


Možda te zanima... Justin i Hailey Bieber očekuju svoje prvo dijete. Ovako je Hailey objavila sretnu vijest Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • abubaker

    Making Every month more than 22,000 dollars by doing very simple Online job from home. I am doing this job in my part time and have earned and received 22,365 Dollar last month. I am now a good Online earner and earns enough cash for my needs. Every person can get this Online job pop over here this site…..HERE——≻≻≻≻≻≻earn54.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.