Školarci 10. travnja 2024.

Gwen Stefani žali što je nastavila karijeru kad je postala mama: „Trebala sam biti s obitelji“

Foto: Lisa O'Connor/AFF-USA.com / PA / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka mama zna koliko je teško 'žonglirati' raznim i brojnim lopticama koje čine majčinstvo. Samo što nekad to malo teže priznajemo, želeći se predstaviti kao uspješna mama i žena.

Ako si mama kućanica, sigurno su ti već prigovorili zbog tog, predbacivali da bi mogla i raditi i brojali što to sve doma zapravo imaš napraviti. Ako si žena koja želi raditi i još kojim slučajem razvijati svoju karijeru, onda su ti sigurno spomenuli kako nisi dovoljno s djecom i ne bi li bilo pametnije malo manje vremena provoditi na poslu, jer djeca su samo sad mala…

Možda te zanima... Lily Allen: ‘Volim ih, ali djeca su mi uništila karijeru. Tko kaže da možeš imati sve, laže‘ Roditelji

Nikad sretni i nikad zadovoljni. Kao da se uopće ikog pita osim te mame o kojoj se radi. No, to nas pogađa čak i kad ne bi trebalo. A nije se tome vjerojatno mogla oduprijeti ni slavna Gwen Stefani, pa je zbog svojih odluka nakon što je postala mama imala neprestane unutarnje borbe, te sad čak misli da je pogrešno odlučila. U svom intervjuu za časopis Nylon, Stefani je priznala da se često osjeća "sebično" jer želi posvetiti vrijeme svojoj karijeri i često je osjećala pritisak da vrijeme koje provodi u studiju učini vrijednim toga što je daleko od svoje obitelji.

Stefani, koja s bivšim suprugom Gavinom Rossdaleom ima 17-godišnjeg sina Kingstona, 15-godišnjeg sina Zumu i 10-godišnjeg sina Apolla, progovorila je za Nylon o tome kako je majčinstvo utjecalo na način na koji gleda na svoju glazbu . Nekih dana, kad joj rad u studiju nije prošao onako kako se nadala, osjećala se kao da je uzalud potrošila vrijeme daleko od svojih sinova.

„Ostavila bih svoju obitelj. A ako se ne bih vratila kući s pjesmom, rekla bih: 'O moj Bože, kakav sam gubitnik - nisam večerala sa svojom obitelji i nisam napisala pjesmu. Potratila sam cijeli dan svog života pokušavajući ponovno biti u No Doubtu,“ rekla je Stefani za časopis.

Kada je pjevačica dobila drugo dijete, bilo joj je posebno teško.

„Imala sam Zumu i samo smo nastavili u studiju i na kraju smo napisali ovu ploču pod nazivom 'Push and Shove',“ rekla je u veljači tijekom intervjua za podcast The Skinny Confidential Him & Her. “A ostavljala sam djecu da bih to radila, osjećala sam se tako krivo i sebično. Otišla bih tamo i kao da sam udarila glavom o zid i nijedna pjesma ne bi došla. Pa ipak, nisam sa svojim djetetom i nisam dovoljno dobra da napišem je***u pjesmu.“

 | Author: Lisa O'Connor/AFF-USA.com / PA / Pixsell Foto: Lisa O'Connor/AFF-USA.com / PA / Pixsell

Inače, njezina grupa No Doubt ove će se godine posebno okupiti za nastup na festivalu Coachella, a nadaju se da će objaviti i novi album.

Stefani je od tada pronašla svoj glas u studiju, napisala pjesmu "Purple Irises" i izvela je sa suprugom Blakeom Sheltonom. Ali svjesna je koliko je više „košta“ biti kreativna kao mama. Ili stvarno, učiniti bilo što kao mama.

„Rekla sam neki dan Blakeu: 'Ne razumiješ - biti mama i žena i onda napisati ploču?' Svi bi mogli reći, 'Zašto je trebalo toliko vremena?' Željela bih vidjeti neke kako pokušavaju pronaći pet sekundi da postanu kreativni,” rekla je Stefani za Nylon. “Tako je teško to ugurati u život koji imam. I zato mislim da je posebniji nego ikad. To je kao kad netko kaže: 'O, moj Bože, moram obojati kosu' ili 'Moram se danas okupati' nakon što je upravo dobila dijete. Tako je to za mene baviti se glazbom. To je tako sebično - i posebno.“

Da, znamo točno osjećaj. Osjećaj kad želimo zadržati svoju kreativnost i ujedno biti savršena mama.

Možda te zanima... Mama iskreno: Nije u redu kad ljudi kažu „nemoj da majčinstvo bude tvoja osobnost“ Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.