Roditelji 05. ožujka 2024.

Muž joj je rekao da 'ne radi ništa po kući' – pa ona dva dana ne radi ništa. Evo kako to izgleda

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znamo koliko je posla na svakodnevnoj razini potrebno da bi se – samo održavalo dom i skrbilo za obitelj. Samo ono najosnovnije. No, nekad to zaborave oni koji manje sudjeluju u tom.

Znaš koja je najveća frustracija svake mame (dobro, i mnogih tata, znamo)? Napraviti sve što treba u jednom danu da bi sve funkcioniralo u obitelji i domu. Znaš koje je najveće postignuće svake mame? Napraviš da sve funkcionira i da sve izgleda onako kako bi trebalo i kao da je sve pod kontrolom – a sve izgleda zapravo kao da nitko prstom nije maknuo. Da, to je ono kad radiš, radiš, radiš, a na kraju pogledaš i pitaš se – pa kako je moguće da se ništa ne vidi?!

Možda te zanima... Ova mama 'normalizira' normalno: Pa-pa savršenim Insta-snimkama Roditelji

Ali znaš da bi se vidjelo da sve to NE napraviš.

I zato znaš kako se osjećaš kad ti netko kaže da ne shvaća što si zapravo radila. Ili ti kaže da ništa ne radiš, jer se ništa ne vidi. Zanimljivo. I to obično budu oni koji ti najviše dignu tlak. Ne moramo niti spomenuti tko. Ali moramo spomenuti da uvijek skidamo kapu iznimkama i znamo da ih ima!

To se dogodilo i jednoj mami dvoje djece, Lindsay Donnelly koja je svoju obiteljsku raspravu sa suprugom iskoristila kako bi mu dokazala što je zapravo rekao i kako bi mu dokazala da je – u krivu, naravno. Naime, on je rekao rečenicu koju niti jedna mama, kućanica, žena ne želi čuti: „Ne radiš ništa po kući.“

Uf. Možemo se staviti u njezin položaj, itekako. I istovremeno – ne bismo joj željeli biti u koži. No, ona nije prepustila sve ljutnji i pokušala dokazati da radi tako što će još više raditi. Ne, upravo suprotno. Prestala je na dva dana raditi bilo što. Otišla je na kratki izlet s prijateljicama i ostavila dom bez svojih svakodnevnih zahvata.

U videu možeš vidjeti rezultat tog, iako smo sigurni da zapravo možeš itekako zamisliti kako je to izgledalo. Posuđe posvuda, stvari po podovima, gomila prljavog rublja u košari. To nije tek nered, to je rezultat nedostatak svakodnevnog redovnog održavanja doma. Odnosno, to je ono što se vidi kad ne radiš, a ne vidi kad radiš.

@lindsaydonnelly2 Then I left town for a girls trip… #marriagehumor ♬ Karma (feat. Ice Spice) - Taylor Swift

Sigurni smo da je suprug naučio lekciju i da više neće biti takvih izjava. Barem ih neće biti bez posljedica, sad to zna. I nadamo se da se skrušeno i ponizno ispričao i iskupio. Baš kao što bi to trebao svaki partner, ali i svaka partnerica, kad izgovori ovakvu ili sličnu glupost. Jer, budimo iskreni, sva su obiteljska kućanstva slična i svi funkcioniraju na sličan način.

Cijenimo posao koji rade naši partneri i partnerice, svaki dan, bez iznimke!

Možda te zanima... Mama u moćnom videu pokazala kako čisti kuću nakon što šest dana nitko nije Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.