Roditelji Sretna mama 07. ožujka 2023.

Mama pokazala kako zapravo izgleda život s četvero djece i izazvala raspravu

Foto: (@themessymama4 / TikTok)
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama četvero djece pokazala ogroman je nered u svom domu i poručila: Ovako izgleda kuća lijenih roditelja!

Na društvenim mrežama često nailazimo na slike savršeno čistih domova i mama koje ujutro u snježno bijelim plahtama u miru pijuckaju prvu jutarnju kavu. Iako smo svjesne da su takve objave inscenirane i potpuno nerealne, još uvijek se  ponekad, gledajući takve slike, možemo osjećati kao da su naši domovi neuredni i kao da smo kao majke - podbacile. Zato je zaista pozitivno i  osvježavajuće kada mame na društvenim mrežama dijele stvarnost života s djecom.

Mama po imenu Bri James @themessymama4 oduvijek je bila iskrena o tome koliko kaotičan i neuredan može biti dom s četvero djece. Iako većina njezinih videa ima pristojnu količinu pregleda, posljednji isječak koji je podijelila, nakon što četiri dana nije došla stigla pospremiti kuću, natjerao je ljude na različite reakcije - mnogi su podržali mamu i pokazali razumijevanju za nered, a druga skupina pratitelja odlučila je oštro kritizirati ovu mamu.

Možda te zanima... Oko 1500 puta. Toliko puta godišnje u prosjeku pospremiš nešto za svojom djecom. Kako ti zvuči? Vrtić

Video koji je objavila na društvenoj mreži oslikava vrlo stvarnu situaciju koju prepoznaje svaka mama s pretrpanim rasporedom: igračke su razbacane po podu, prljavo suđe nije složeno u sudoper, odjeća je posvuda, a lokva ili dvije nepoznate ljepljive tvari "krase" pod.

Mama četvero djece, Bri James, učinila je nezamislivo i četiri dana nije pospremala stan. Nakon toga je podijelila nevjerojatan nered sa zajednicom na TikToku. "Znam da će me svi napasti", kaže ona u videu, "ali... ovo se događa kad dvije stvarno lijene odrasle osobe imaju četvero djece i ne čiste za sobom." Čini se da je bilo trenutaka kada je Bri pokušala očistiti kuću, o čemu svjedoči usisavač u kuhinji, ali ponekad uz četvero djece čišćenje postaje nemoguća misija.

@themessymama4

I will block those who are mean. this is to keep me accountable not for views.

♬ original sound - Bri James

Većina je izrazila odobravanje i podršku

Na njeno iznenađenje, video je pohvalilo puno roditelja koji su umorni od gledanja mami influencerica s besprijekornim domovima i djecom u odgovarajućim odjevnim kombinacijama. Bri je mama s kojom su se mnogi mogli povezati.

"Radije bih vidjela da čistite vašu neurednu kuću nego da gledam neku "namontiranu" ženu kako čisti već čistu radnu ploču", napisala je pratiteljica. 

"Čovječe, na kraju dana svi njihovi prsti na rukama i nogama su cijeli i osjećaju se sigurno i voljeno, to je bitno! Jednog dana kuća će biti čista", napisali su.

"Imati djecu je psihički i fizički iscrpljujuće i nemate uvijek energije za čišćenje svaki dan", dodala je jedna žena. 

No, nisu svi cijenili iskren prikaz stvarnosti...

Neki su mislili da njezina neurednost graniči sa zanemarivanjem i da daje užasan primjer svojoj djeci.

"Dajte dobar primjer svojoj djeci. Neka vam pomognu s čišćenjem", napisala je jedna pratiteljica.

"Bez djece = dobro, vaš izbor. S djecom (osobito malom) = potpuno neprihvatljivo", napisala je druga.

Ubrzo nakon što je objavila svoj prvi video, Bri je počela raditi na "teškom" zadatku čišćenja cijele kuće. Ostatak obitelji bio je većinu vremena odsutan i radila je gotovo sve sama. Svoje umijeće čišćenja pokazala je naknadno kroz seriju brzih videa Konačno, navečer je Bri završila s većinom posla, iako je još morala malo usisavati i još je bilo posuđa u sudoperu.

Na kraju čišćenja bila je vidno iscrpljena. Jedna pratiteljica pružila je umornoj mami podršku u komentaru: "Tvoj je dom isti kao moj", napisala je. "Nekim danima izgleda poput olupine, a drugim dana izgleda nevjerojatno. To je život. Super ti ide!".

Možda te zanima... Živimo s troje male djece u stanu koji je uvijek neuredan i za to se neću ispričati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.