Roditelji 30. prosinca 2022.

Ova mama 'normalizira' normalno: Pa-pa savršenim Insta-snimkama

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savršeni stanovi, savršeni kutci, savršeno savršeno savršeno. Nekad nam se čini da svi vode savršene živote, a mi se jednostavno pitamo – pa dobro kako?! E, pa ova je mama stala na kraj tome.

Znaš onaj osjećaj koji te preplavi kad vidiš neki savršeno uređen stan na nekom Instagram profilu, onako kao iz Ikeinog kataloga? Pa onda još vidiš i hashtag #nered ili #danasnisamstiglapospremiti jer je jedna dekica ležerno prebačena preko kutne garniture, a na podu je ravno jedna igračka? E, taj osjećaj. Taj osjećaj ne želimo. I onda ti dođe da se sramiš ili skroz „potoneš“ ili se razljutiš i počneš… nabrajati.

Možemo sami sebi stotinu puta govoriti da to nije realno, da je to tek pripremljeni kutak, pa čak i to da jednostavno nismo svi isti i ne možemo svi isto živjeti i imati. Bez obzira na to, kopka nas ono savršenstvo i jedino o čemu možemo razmišljati je onaj naš nered. I ništa dobro ne izađe iz tog.

@emilyjeanne333 It ebbs and it flows #normalizethemess #normalizingnormal #normalizebeingnormal #normalhomes #nofilter #normalizechaos ♬ You are my reason to live (inspiring, motivational, inspirational, piano) - Royaltyfreemusicforvideos

E, pa upravo je zato na TikToku svoje videe počela objavljivati Emily Feret, s ciljem da „normalizira normalno“. Nije čudo da ima 1,2 milijuna pratitelja i da njezine snimke redovno svi jednostavno obožavaju. To je ona jedna mama koja nam vrati nadu u to da nismo potpuno promašen slučaj i da smo usprkos neredu u kojem živimo – ili možda baš zbog njega – potpuno normalni.

„Život bez filtera: Dođite da vas provedem kroz svoju kuću, da biste se vi osjećali bolje zbog svoje“, kaže Emily u jednom od svojih videa, a onda nas provede po kući i pokazuje znamenitosti kuće u kojoj živi obitelj: oštećen namještaj, dnevni boravak preplavljen igračkama, stol prekriven svime i svačime – između ostalog napola pojedenim voćem, i slično.

Povremeno se i na vrlo sarkastičan način šali s ostalim mamama kod kojih je sve savršeno, kao na primjer kad pokazuje svoj savršeno uređen hladnjak uz rečenice poput: „Ovom je istekao rok prije godinu dana, kad ću to baciti?“ ili „Imate li i vi u hladnjaku plastične posude toliko dugo da se bojite otvoriti ih i možda ih jednostavno bacite?“ A prije nego što prasne u smijeh kaže: „Sigurno se pitate kako je moj hladnjak tako savršeno organiziran! Ma to je meni sasvim prirodno!“

@emilyjeanne333 THE FRIDGE #WorthTheWait #normalizechaos #normalizenormal #messyhouse #fridgetour #normal #nofilter #pinterestmom #hotmessmom ♬ original sound - Emilyjeanne333

Sigurni smo da će se naći mama kojima i Emily neće biti simpatična, koje će naći lošu stranu ovakvog načina pojavljivanja na internetu, ali nas je Emily osvojila! Ako ništa drugo, sigurni smo da ćeš se barem nasmijati!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.