Školarci 20. rujna 2023.

Neke mame pospremaju dječju sobu i ne smatraju da rade nešto krivo. Druge se ne slažu.

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka mama zna kako može izgledati dječja soba. Posebno ako je to soba tinejdžera. I svaka mama zna koliko treba vremena i živaca da ih nagovorimo da pospreme. E, pa nekad jednostavno odustanemo.

Koliko je prošlo vremena otkad si svom djetetu ili djeci rekla da pospremi sobu? A koliko je prošlo vremena otkad je posljednji put soba stvarno i pospremljena? Ne možeš više gledati svo to smeće okolo koša, svu tu odjeću prebačenu preko stolaca, sve te stvari na stolu. Priznaj da bi najradije poslala dijete/djecu van i primila se tog posla sama. E, pa nekad je upravo to najbolja i najbezbolnija ideja.

Možda te zanima... Mama u moćnom videu pokazala kako čisti kuću nakon što šest dana nitko nije Roditelji

Jedna je mama nedavno objavila video u kojem pokazuje kako posprema i čisti sobu svoje kćeri. Tu, na prvu, nema ništa loše. No, soba je u uistinu katastrofalnom stanju, a mama ju sredi do neprepoznatljivosti. I zbog toga se javljaju mnogi u komentarima koji se izričito protive ovakvom postupku. Inače, mama ima na TikToku profil naziva @snowenne_cleans, a vidljivo je i iz naziva i iz videa da mama daje savjete i pokazuje kako čisti različite prostorije i stvari, te pokazuje načine na koje to radi. Ne čudi, stoga, da je pospremila i sobu svoje kćeri, vjerojatno tinejdžerice.

Ipak, komentatori su je poprilično „oprali“ i pokušali posramiti, govoreći da nije napravila dobro, jer kći ovako ništa nije naučila, te će ponovno dovesti sobu u isto stanje. Mnogi su rekli da nema šanse da bi to napravili za svoje dijete.

„Ja bih sjela i nadgledala kako ONA to radi,“ rekla je jedna komentatorica, dok je druga rekla kako „ne bi svojoj kćeri dopustila da izađe van dok sve ne počisti“, na što joj je autorica videa samo rekla „Sretno!“

Mnogi su komentirali kako bi njihove mame to riješile drukčije kad su oni bili mlađi. „Moja mama bi sve to ubacila u crne vreće i izbacila na dvorište,“ piše u jednom komentaru, a mnogi su se u tom prepoznali.

@snowenne_cleans So…its that time again. Time to clean my daughters messy room #cleantok #daughtersroom #messyroomcheck #daughtersmessyroom #whysomessy @Snowenne | Cleaning Motivator @Snowenne | Cleaning Motivator ♬ Seven Nation Army - 苏七岁

No, javila se jedna djevojka, koja je napisala ovako: „Ja imam ADHD i moja mama bi nekad napravila ovakvo nešto da me iznenadi. Ja bih se rasplakala od osjećaja olakšanja kad bih vidjela svoju sobu pospremljenu.“ Time je dala jednu sasvim novu perspektivu ovom videu. Posebno zato što je mama već ranije napisala da kći pati od depresije.

Činjenica je da djecu moramo naučiti određene lekcije, da moraju naučiti stvari koje su dio stvarnog života, da moraju naučiti sudjelovati u kućanstvu i životu. No, činjenica je i da smo svi bili tinejdžeri i svi se sjećamo koliko nas je „dirala“ neuredna soba. Nimalo. Snalazili smo se u neredu, ma kakav on bio. A danas, ipak, ne živimo baš u skladištima niti smetlištima.

@snowenne_cleans Part 2 of cleaning my daughters messy room 🤷‍♀️ the results #cleantok #daughtersroom #messyroomcheck #daughtersmessyroom #part2 #snowennecleans @Snowenne | Cleaning Motivator @Snowenne | Cleaning Motivator ♬ Comedy Music - Nissa

S druge strane, ta neuredna soba zapravo najviše čini živčanima nas, roditelje. Dakle, možemo to gledati i s te strane da sebi činimo uslugu ako pospremimo sobu koja nam stvara nelagodu. Jer – njima ne stvara, očito.

Možda te zanima... Mama objavila bijesni video nakon što je tinejdžerski tulum njene kćeri krenuo krivim putem Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.