Dreams za nos si kupi aqua maris na bazi morske soli,mene ti zacepljen nos prati od pocetka trudnoce,kroz dan disem al navecer nema sanse..lijepo finoga cajeka toplog,limuna i meda,najvise odlezi koliko mozes i proslo bude☺️
Kad smo već kod kolica - kaže mi kolegica da ako mi je termin krajem 3 mj da mi ne trebaju 3 u 1 tj. ona košara jer je ona za zimske bebe… navodno da bi mi trebala 2u1 gdje se sportski dio može staviti u nulti položaj… znate nešto više o tome ?
Jutro cure:)
Ako se ne varam 2u1 sadrže košaru i sportski dio, ali ne i jaje (AS za novorođenče). 3u1 sadrže košaru, sportski dio i jaje. Jako je bitno uzeti kvalitetno jaje, a to često nije u kombinaciji s kolicima, savjetuje se pogledati crash testove prije kupovine jaja, Nijemci svake ili svake druge godine izbace listu s testiranim sjedalicama.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx
Sto se tiče košare, to je tvoj izbor... Ljetna djeca mogu biti u košari, kao što zimska ne moraju :) Bitno je da je na ravnom, odnosno, ako ne uzimaš košaru da je 0-ti položaj, zbilja 0-ti položaj. I veličinu košare treba pogledati, neki proizvođači imaju stvarno mini košare pa ih bebači prerastu prijevremeno:)
Kad smo već kod kolica - kaže mi kolegica da ako mi je termin krajem 3 mj da mi ne trebaju 3 u 1 tj. ona košara jer je ona za zimske bebe… navodno da bi mi trebala 2u1 gdje se sportski dio može staviti u nulti položaj… znate nešto više o tome ?
Jutro cure:)
Ako se ne varam 2u1 sadrže košaru i sportski dio, ali ne i jaje (AS za novorođenče). 3u1 sadrže košaru, sportski dio i jaje. Jako je bitno uzeti kvalitetno jaje, a to često nije u kombinaciji s kolicima, savjetuje se pogledati crash testove prije kupovine jaja, Nijemci svake ili svake druge godine izbace listu s testiranim sjedalicama.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx
Sto se tiče košare, to je tvoj izbor… Ljetna djeca mogu biti u košari, kao što zimska ne moraju :) Bitno je da je na ravnom, odnosno, ako ne uzimaš košaru da je 0-ti položaj, zbilja 0-ti položaj. I veličinu košare treba pogledati, neki proizvođači imaju stvarno mini košare pa ih bebači prerastu prijevremeno:)
Tako je. 2u1 i 3 u1 se razlikuju u jajetu, ne u košari. A što se tiče jajeta, sve to stoji za sigurnost, ali treba obratiti pozornost i na druge stvari. Mi smo htjeli isofix montiranje pa na kraju vidjeli da će nam ta baza za isofix tek malo olakšati za razliku od pojasa a kasnije tu bazu ne možemo koristiti za autosjedalicu jer nisu univerzalne. Cijena raste prilično kad se kupuje odvojeno jaje i baza. Eventualno izvana naručiti.Jedno od boljih jaja prema tim procjenama je Cybex Aton ali kad sam ga probala podignuti -dosta je teško samo jaje i još kad dođe beba ja ga ne bi mogla uopće nositi. A i sam krović je jaako slab i ne baš kvalitetan, sve se nekako trese. Gledali smo mi toga još, ali pišem vam samo primjera radi. Maxi cosi se meni ne sviđa zbog krovića koji se onako samo nategne i zakvači..ne znam, svakako treba dobro odvagnuti što i kako
Nisam znala da će to biti tako komplicirano za odlučiti
U os je slabi izbor, čekamo sajam u 11 mj pa ćemo za ZG...
Kristina hvala ti 🙂 kuham čajeve, a sprej ću si dns onda uzeti...
Bammi da ti asevi znaju biti nekvalitetni...čula sam da imaju atest ali da većina zapravo nikada nije testirana...
Na većinu kolica može ići i drugo jaje uz odgovarajuće adaptere, recimo na bebetto može maxi cosi itd...sva ta jaja su od 10-13 kg i iskreno ne znam što bih uzela...
Za kasnije će biti puno lakše kada budemo birali baš autosjedalicu a ovo a kolicima je baš teško...da štima da je sigurno i lala.... Gledali smo i mi isofix jer mi se čini nekako stabilnije i lakše montirati ali to što ti Piki kažeš cijena naraste i preko 1000 kuna a ne paše za kasnije...
Aosijek u Osijeku nema ništa osim u porti 2-3 trgovine, ona trgovina na Bosutskom Bebe nova tamo sam našla divnu kadicu 😍 i otvoren je Big baby u Nami gore...ali i dalje ništa pametno...sve mi se čini da ćemo kolica uzeti izvan Hrv iz Slo ili Srb jer Bebetto je tamo recimo u pola cijene i još se dobije povrat poreza.
Vezano uz prehlade, viroze itd, mene je u nedjelju počelo boljeti grlo, u ponedjeljak nije bilo ništa bolje, a jučer ujutro najgore. Pa evo mog rješenja.
Jedna mi je stranka jučer rekla da složim kombinaciju mlake vode, jabučnog octa i soli (ja sam stavila 1dcl vode, skoro toliko i octa, iako možete staviti i samo par žličica octa, i jednu žličicu soli). To bi bilo bi dobro grgljati (što ja nisam uspjela jer me tjeralo na povraćanje), ali je puno bitniji oblog. Znači u tu kombinaciju potrebno je natopiti običnu gazu, dobro ju ocijediti, montirati naprijed na grlo i dobro omotati nekim šalom. Najbolje bi bilo držati cijelu noć, ali kako sam ja otišla doma iz ureda jučer već oko podne ja sam to odmah stavila na grlo i držala cijelo popodne. Osim toga sam još kupila u ljekarni propolis bez alkohola u spreju i klasično pila čaj s medom i limunom te cuclala isla pastile. Noćas mi je već bilo puno bolje, a jutros sam kao nova. Grlo uopće ne osjetim više i super se osjećam. Obzirom da mi je tlak niži i inače, a u trudnoći se spustio na 85/45, to izbjegavam češnjak, ali sam čekala sinoć da se popne barem do 100 (kako već navečer ode) pa sam pojela i dva češnja češnjaka. Sinoć sam zaudarala po češnjaku i octu i uopće nisam bila poželjna za biti u blizini, ali jutros sam čila, vesela i bez tegoba. Vi koje muči grlobolja, probajte
Nisam znala da će to biti tako komplicirano za odlučiti
U os je slabi izbor, čekamo sajam u 11 mj pa ćemo za ZG…
Ma kad krenes istrazivati, brzo skuzis sve Sta nije jasno pitas tete u trgovini ili tu na forumu
Biras kolica prema svojim potrebama, tako da svatko ima neke svoje prioritete i ideje
Meni je sestra ostavila ovakva Plebanijeva kolica, samo zelena tako da sam odlučila da neću bezveze kupovat jer su njena stvarno uščuvana. 😊
Cloud, bitno da si ti bolje, vjerujem da je i okolini samo to bitno pa da se nisu žalili hihi...
Hvala ti na savjetima
Sortiraj odgovore
Najstariji