Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kristina 30
    17. Studeni 2018. 09:37

Luna i ja idem na pregled dr tjedan srijeda/cetvrtak zavisi kad cu stici..koliko sam skuzila ja dobim po 1 kg svaki tjedan bar je bilo tak prije 3 tjedna na pregledu a sad koliko je ne znam nisam stajala na vagu..imam problema s nogama tam popodne/navecer mi malo naoteku opce ne znam od cega izgleda koda mi se voda nakuplja il bar tam mislim😏

LUNA
    17. Studeni 2018. 10:11

U ponedjeljak sam jos i na OGTT 😟 Noge ti naticu vjerojatno od tezine ili sporije cirkulacije..svasta se cudno dogada u trudnoci 😂 meni je pribava uzas, strah me kad popijem tu slatku vodu da ce bit veselo 😁

debeljuca
    17. Studeni 2018. 10:22

Jutor.. luna i ja idem u pon na ogtt pa me zanima kad smijemo zadnje posjesti u nedelju(u koliko sati)i slatko nista nesmijemo?!

Tankian
    17. Studeni 2018. 10:44

Jutrooo!
    Kristina jesi pitala ginekologa u vezi te zamjene aronije za ta heferol?
    Ja sam na svoju ruku prestala pit skoro 2 tjedna i dosla joj na pregled veselo s tom izjavom jer da cu uskoro vadit krv pa da rezultati budu realni. Ali da sad svako jutro konzumiram 7-8 bobica svoje aronije. Zena se zgrozila. Rekla da svakako konzumiram aroniju, ali da u trudnoci raste potreba za zeljezom i da moram pit bez obzira na to sta zelim radit nove nalaze krvi. Pila sam novalac u kojem je dnevna preporucena doza zeljeza 100% i kad sam shvatila da je nalazi krvi katastrofa, nisam vise kupovala vitamine. Ionako unosim dovoljno vitamina preko domaceg povrca i voca. Pobrstila sam sve mandarine u susjedstvu. I jos skoro svaki dan svekrvinog kiselog kupusa tarem 🙊

Tankian
    17. Studeni 2018. 10:49

debeljuca

Jutor.. luna i ja idem u pon na ogtt pa me zanima kad smijemo zadnje posjesti u nedelju(u koliko sati)i slatko nista nesmijemo?!

Nema cega nisam pojela slatkog i masnog dva dana pred ogtt. Jednostavno se nisam mogla kontrolirat. Bila sam uvjerena da ce nalazi bit katastrofa, a ustvari je cak prvi test bia nizi kaze doktorica. I da to neko ima ili nema bez obzira sta smaze. Pripazi ako mozes svakako. Nije na odmet

dreamcatcherrr
    17. Studeni 2018. 11:08

Mislim da večer prije nego što ćeš raditi OGGT ne smiješ jesti poslije 6. Jer su mene pitali jesam li išta večerala poslije 6 i jesam li ujutro išta doručkovala 😄 Znači u nedjelju poslije 6 nema jesti . Joj kad sam ja neki dan radila po nesreći mi se sve jelo i slatko i slano a smiješ samo malo vode popiti 😅

Tankian
    17. Studeni 2018. 11:10

Luna vec danima razmisljam kako opet moram pocet lagano vjezbat. Ima dobrih vjezbi za trudnice na ytubeu koje sam jedno vrime radila. Malo da se rastegnem i ojacam ruke i leda. Trebat ce na porodu.
    A u vezi one poliklinike di sam radila 4d nisam nesto ekstra bila odusevljena jer je taj dan bila guzva i primia me skoro sat vrimena kasnije. To mi se ne dogada ni kod moje socijalne. Ali nisam ni bila nesto dobre volje tako da ti nisam vjerodostojna za dat utisak. Na putu do tamo sam se tresla ka sibica, nisam nista ni jela ni pila. Povratila sebi onu kiselinu u usta. Morala prije toga ic u firmu po papire za naknadu bolovanja i jedva se popela koliko su mi se noge tresle (zene koje rade u drzavnoj masineriji imaju pravo na novcanu naknadu od cca 3000 kn za 90 dana bolovanja u slucaju da ne znate za tu info). Dosla u polikliniku crvena od alergije koja mi izbaci kad sam pod zescim stresom. Tako da doktora nisam ni dozivljavala iako je covik skroz ok. Pedantan i nije bez razloga na glasu kao dobar ginekolog, ali eto ja sam spletom okolnosti bila bozesacuvaj dok nismo ustanovili da je sve u redu. Ali do tada sam vec bila dehidrirana, gladna i s migrenom koja je lagano rasla jer me to cekanje samo jos vise nerviralo. Mislila sam se i u sparca ic ali prija koja kod njega vodi trudnocu je rekla da mu snimac tada nije radia pa joj nije moga sprzit na cd slike i snimke. Isto odlican ginekolog. Socijalna mi je rekla da ona preferira mimicu jer joj sve uredno i detaljno posalje za razliku od drugih, ali da su svi oni dobri u nijansu

LUNA
    17. Studeni 2018. 11:31

Tankian

Luna vec danima razmisljam kako opet moram pocet lagano vjezbat. Ima dobrih vjezbi za trudnice na ytubeu koje sam jedno vrime radila. Malo da se rastegnem i ojacam ruke i leda. Trebat ce na porodu.
    A u vezi one poliklinike di sam radila 4d nisam nesto ekstra bila odusevljena jer je taj dan bila guzva i primia me skoro sat vrimena kasnije. To mi se ne dogada ni kod moje socijalne. Ali nisam ni bila nesto dobre volje tako da ti nisam vjerodostojna za dat utisak. Na putu do tamo sam se tresla ka sibica, nisam nista ni jela ni pila. Povratila sebi onu kiselinu u usta. Morala prije toga ic u firmu po papire za naknadu bolovanja i jedva se popela koliko su mi se noge tresle (zene koje rade u drzavnoj masineriji imaju pravo na novcanu naknadu od cca 3000 kn za 90 dana bolovanja u slucaju da ne znate za tu info). Dosla u polikliniku crvena od alergije koja mi izbaci kad sam pod zescim stresom. Tako da doktora nisam ni dozivljavala iako je covik skroz ok. Pedantan i nije bez razloga na glasu kao dobar ginekolog, ali eto ja sam spletom okolnosti bila bozesacuvaj dok nismo ustanovili da je sve u redu. Ali do tada sam vec bila dehidrirana, gladna i s migrenom koja je lagano rasla jer me to cekanje samo jos vise nerviralo. Mislila sam se i u sparca ic ali prija koja kod njega vodi trudnocu je rekla da mu snimac tada nije radia pa joj nije moga sprzit na cd slike i snimke. Isto odlican ginekolog. Socijalna mi je rekla da ona preferira mimicu jer joj sve uredno i detaljno posalje za razliku od drugih, ali da su svi oni dobri u nijansu

Hvala ti na informacijama, samo ako moze jos cijena??

Debeljuca - ja mislim 12 sati prije vadenja krvi treba prestat s jelom, e sad glupo mi je sutra npr drzat neku dijetu pa kao da nalaz bude dobar, nije to vjerodostojno..iako jedan dan nekog cuvanja ne moze utjecat bitno na krvnu sliku, jedino da sad mjesec dana pazis onda bi utjecalo na rezultat. Ja cu sutra normalno jest, samo ce mi vecera bit u 7. 
    Jel zna netko jel to vade iz prsta tri puta ili iz vene? 😱

• Winter
    17. Studeni 2018. 11:58

Huh koliko postova! 
    Sto se tice tezine u trbuhu meni je to stalno prisutno, tezina, mucnina, slabina. Planiram rec ginekologu da ponovi vadim krv jer mislim da nesto ne stima buduci sam vec 17tt a konstantno mi je slabo. 
    Vezano za ogtt, ja cu ga ovaj put odbit jer sam u prvoj trudnoci ispovracala onu tekucinu po cijeloj cekaonici na zaprepastenje svih prisutnih. Ne znam zasto to forsiraju, pogotovo nas koji se borimo sa mucninama. 
    A torba za rodiliste 😂, sa prvom malom sam imala torbu spremnu valjda sa vec 4 mjeseca trudnoce, vozikala torbu i stvari sa sobom. Na kraju sam zavrsila u radjaoni bez ijedne jedine stvari jer nisam ocekivala da ce bas taj dan biti taj, sve sam ostavila doma. Usla sam u predradaonu jedino u mojim japankama. I vjerujte nista mi apsolutno nije trebalo. A imala sam spremnuvodu, labello, neki sprej za osjvezenje, maramice, cudesa. 
    U sobi mi isto pola toga nije trebalo, najvazniji su mi bili ulosci, octanisept za ranu, slape, rucnicic i purelan mast. Pola robe i stvari nisamni pogledala, npr vlazni toaletni papir lol, 3 pizdame(???), knjiga (???). Ovaj put cu biti pametnija 😆

croatina
    17. Studeni 2018. 11:59

Bok curke..mene primila neka viroza..znaci tak me kosti nisu boljele ne pamtim otkad..bas sam jadna..isli smo po susilicu u zg i malog ostavili sveki, dosli smo kasno pa smo ostali tam spavat sto je bila najgora odluka ikad..tvrd krevet, nemrem se namjestit kak me kosti bole, u kuci ni susjedstvu nema nikakvog paracetamola..isuse uzas..pa se jedva nariktam da meni pase i pogodite, cura se pocne bunit..pola noci sam probdjela..ugl uzas..tek pred sat vremena smo dosli kuci, popila sam dva lupoceta i malo me popusta..
    Sori na kuknjavi..morala sam se pozalit..
    Aj dobro bar smo tu susilicu kupili..sretna sam ❤
    Stigla mi je robica iz c&a kaj sam prosli vik narucila..oni od nedavno imaju webshop, i imali su 25% prosli vikend pa sam narucila ostatak robice za Elodie i sad bi rekla da imamo sve..ceka pranje i peglanje 😍😍
    E sad ono kaj sam htjela rec..ne znam zasto, ali kad narucujete s webshopa, ta roba dolazi iz Njemacke..ne iz Hrv..tocno se moze pratit i po broju a i na etiketi se vidi kaj dode na kutiji..
    Ta roba nema veze s ovom u Hr..savovi, drukeri drukce usiveni, deblja robica..
    Ma mislim sramota sta nam u Hrvatskoj prodaju za iste pare..jel im se fakat isplati takve razlike u robi radit 🤔
    Skafanderic recimo, drzala sam ga u rukama pred 2 tjedna u karlovackom c&a, to je bio mekani onaj najlon tanki..kaj ne osjetis pod prstima, ovaj koji je dosao je puno deblji materijal..ma no comment evo..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.