Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    19. Listopad 2018. 08:35

Jutro cure ☺ joj vidi pišu 😅 hahah kako se on rasirio 😂 
    Ja tek idem na pregled za 2 tj, tad cu bit u 23. tj pa ce me valjda poslat na to testiranje 🤔
    Kako ste vi? Mene zna navecer stezat u trbuhu di je beba, valjda se nasloni bas na trbuh j ne mrda dok ne idem spavat.. nocas sam se probudila u 3 i pol i nisam mogla zaspat sat vremena i onda se i bebač probudio i lupkao me hehe i sad me isto.. bas je aktivan, samo se nadam se kad se rodi da ce spavati tokom noci 😃😁

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• da.da
    19. Listopad 2018. 09:14

Jutrooo... Moje bebe sve aktivnije... Cak ih i preko dana sad osjetim... Samo su zezatori jer svaki put kad ja ili muz stavimo ruku na trbuh oni se umire... I nema sanse ih vise osjetiti... Maknemo ruku i oni podivljaju.... Danas smo 18+2👣😀

Prvi stimulirani 3mj2018
    27 jajnih stanica
    Hospitalizacija radi hipera
    5 oplodenih
    Samo 1 blastica
    Fet 22.dan ciklusa
    5dnt 🍼
    Danas 8tt i srceko kuca 134 otkucaja u min
    9 1tt otkucaji 2 srceka💕
    15tt dva pisulinca

Tonka185
    19. Listopad 2018. 09:19

Jutro cure, sretno svima na pregledima 😘
    A pisonja je sve 😂😂😂😂
    Mene malo glava boli ali valjda ce proci i to.
    Bila sam jucer na tom tecaju, ja i suprug. Dosta trudnica je bilo, svima su partneri bili sa njima. Uglavnom bilo je zanimljivo i 2 sata su cak i njemu brzo prosla.predavanje su drzale vise medicinske sestre patronazne i jedan dio je bio doktor ginekolog o porodu. Bilo je rijeci o prehrani, sestre su objasnile koja ce njihova uloga biti, doktor je objasnjavao tijek poroda i dao nam upute otprilike kako se ponasati i da slobodno zatrazimo i pitamo ekipu na porodu npr ako ne zelimo epiziotomiju, da pitamo sto nam sad rade itd..moj suprug nije moga ni slike gledat koje su prikazali sto se poroda tice tako da ce on ako mu dopuste biti samnom cijelo vrijeme ali DO trenutka radjanja, ako bude sve islo normalnim tokom.jednu zanimljivu stvar sam naucila i to odma moram podijeliti sa svima, za sve one koje budu radjale prirodnim putem;kad vam doktor kaze u jednom trenu da prestanete tiskati, zaista ga poslusajte koliko god taj nagon za tiskanjem bio jak,nastojte se suzdrzat taj minut, to je doslovno usred poroda kad glavica izadje, jer u tom trenu se bebac mora jos jednom namjestiti da mi ramena dodju u okomiti polozaj i onda cete opet tiskati! Haha, zanimljivo 😊 i dobile smo na papiru sto ponijeti u bolnicu, u radjaonu i sto ponijeti u sobu. Danas ce biti samo mame na predavanju i pricat cemo o dojenju 😊
    Od sve muke ja sam nocas sanjala da sam rodila i pprod je prosa odlicno ali ono sta je usljedilo kasnije ne smijem od muke niti pisati uglavnom katastrofa zestoka😭😭 a ja uvijek kazem da se poroda i ne bojim koliko svega toga sto me poslije ceka i eto u snu me doceka..

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 09:41

Tonka super,al jesu li vam objasnili sto napraviti kada se pocnes gubit i padat u nesvjest od tiskanja i boli? Ako nisu drugi put ih pitaj jer ti je to isto jako vazno pogotovo tvom mm koji ce bit s tobom da se ne preplasi..😑

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 09:42

A najvaznije od svega slusati svoje tijelo..

debeljuca
    19. Listopad 2018. 09:48

Jutro cure 😊 Tonka185 di si isla na tecaj?koliko on traje?vidjela sam kod sebe u domu zdravlja da traje 2dana?!ajd bas mi drago kaj je muz isao sa tobom..meni je frendica rekla ako cu se odluciti za Vinogradsku da muzevi netrebaju imati tecaj,da te tam puste i bez toga..rodila je prije mj.dana

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 09:51

A isto tako najvaznija ti je i tehnika disanja,ima jako puno toga kaj oni ne objasne na tom tecaju,prvi ti je najglavniji dio tecaja jer te upoznava sa svime tokom poroda a ovo ostalo ti je dojenje,prematanje,hrana,grcevi itd. Ono kaj se odvija i kaj objasnjavaju na tecaju nije ni priblizno onom kaj se dogada u radaoni. Pravilnim disanjem si omogucujes jako puno toga,kada budes u radaoni neka muz s tobom dise tako da budes usredotocena na njega i cijeli taj proces,neka si ponese i on tekucine koliko i ti jer vam bude potrebno. Na monitoru bude mogel pratiti kad ce ti dolazit trudovi i polako te pripremat na njih i na bol..sve ovisi od zene do zene,neke rode za 10 minuta a neke po 13 sati vise manje..

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 09:51

A isto tako najvaznija ti je i tehnika disanja,ima jako puno toga kaj oni ne objasne na tom tecaju,prvi ti je najglavniji dio tecaja jer te upoznava sa svime tokom poroda a ovo ostalo ti je dojenje,prematanje,hrana,grcevi itd. Ono kaj se odvija i kaj objasnjavaju na tecaju nije ni priblizno onom kaj se dogada u radaoni. Pravilnim disanjem si omogucujes jako puno toga,kada budes u radaoni neka muz s tobom dise tako da budes usredotocena na njega i cijeli taj proces,neka si ponese i on tekucine koliko i ti jer vam bude potrebno. Na monitoru bude mogel pratiti kad ce ti dolazit trudovi i polako te pripremat na njih i na bol..sve ovisi od zene do zene,neke rode za 10 minuta a neke po 13 sati vise manje..

Tonka185
    19. Listopad 2018. 10:16

Kristina hvala ti puno na savjetima 😊 ja sam prvorotkinja i zaista nemam pojma kako sta izgleda i kako sta treba izgledat.oni su pricali o fizioloskom porodu znaci kad sve ide po p.s.-u. Nije bilo price o nikakvim padanjima u nesvjest i slicno.a znam i sama da oni na tom tecaju (pogotovo kao sto je ivaj di sam ja isla,u manjim sredinama) ne recu ni 10% svega sto trebamo znat.ali nekako mislim da zato u radjaoni postoje babice koje su tu da nas upute sta i kako..svjesna sam ja svega toga ali eto meni je i ovo sve novo bilo. Uglavnom partner ce ako mu dopuste i ako sve bude do tad u redu biti samnom ali ne i na samom porodu.pa ce nadam se biti skuliraniji od mene i biti mi od pomoci kako i ti kazes 😊 a svatko je zaseban, ne mozemo se usporedjivat ni mjerit kako je nekom drugom bilo,niko ne zna sta ga ceka.ja se nadam samo da ce trudnoca do tad proci u redu i da cu doci do tog termina, a prezivit cu valjda i porod kakav god da bude, bitno da bebac bude ziv i zdrav 😊 
    Debeljuca ja sam u Biograd isla na tecaj i takodjer traje dva dana 😉

• Cherrylane
    19. Listopad 2018. 10:21

Drage mame ! Opet se ja javljam. Bila sam u utorak na kontroli i bilo je sve ok. Bebu uredno osjetim. Medutim prekjucer sam vas bila aktivna i ujutro odlucila cistit i odjednom ko me netko iskopcao, umor i onda je pocelo probadanje s lijeve strane jajnik ( ali me to znalo i prije peckati jer je operiran u 12om mjesecu) , i jucer je pocelo i s desne strane. Na dodir me ne boli, kad lezim me ne boli, kad hodam povremeno , ali kad se dizem iz sjedeceg ili lezeceg polozaja bas me hm mozda najbolji izraz grebe, plus dosta plinova ispustam 😂😂😂 i imam zadnjih par dana ok stolicu. Nemam sumnjiv iscjedak samo puno piskim. Glupo mi je ic u bolnicu da ne kazu da panicarim bezveze pa ne znam da li me neka od vas moze umiriti ili kakav projedlog?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.